GündemEkonomiİlçe Haberleri

Avcu Balıkesir’de Bir Müjde Peşinde

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, yenilenebilir enerji kaynağı olarak en önemli kaynaklardan biri olan ve İl sınırlarımız içinde birçok bölgede görülen Jeotermal su kaynaklarının arttırılması ve yeni kaynakların bulunması için çalışmalar başlattı. Avcu, Balıkesir ekonomisine çok büyük bir getiri sağlayacak bu yeni kaynaklar ile Balıkesir’e Müjde vermeyi hedefliyor.

Smai̇l Avcu 9

 

Temiz ve Yenilenebilir Enerji Müjdesi

 

Başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi Kırsal Alan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nda konuyu dile getiren Başkan Avcu, Temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olarak Jeotermal kaynakların önemine değinerek, özellikle ısınma, katma değer açısından önemli bir getiriye sahip seracılık, yaş sebze ve meyve kurutma gibi alanlarda bölgede yaşayan vatandaşların yoğun talepleri olduğunu belirtti.

 

“Yeni Kaynaklarla Zenginleşmeliyiz”

 

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Alan Tarım ve Hayvancılık Komisyon toplantısında konuşan Başkan Avcu, ilgili bakanlığın, yeni Jeotermal kaynakların keşfi için belirlediği sahalarla ilgili, arama işletme faaliyeti için Bigadiç’te açtığı ihaleye, Bigadiç Belediyesi olarak katılıp kazandıklarını ifade ederek, “bu konuda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda görevli uzmanlardan önemli bilgiler aldık. Bigadiç’te mevcut jeotermal kaynaklarımız var. Ancak ihalesini kazandığımız bu sahada yeni kaynaklar keşfederek ilçe ekonomisine ciddi bir katma değer sağlayacağız” dedi.

Smai̇l Avcu 2

“Sağlık Turizminin Önü de Açtık”

 

Avcu, mevcut kaynakların halen ilçede ısınma ve Jeotermal Turizm için kullanıldığını belirterek “Sağlık Bakanlığımızın ilçede açacağı ve temeli atılan Hidroterapi merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın buraya yapacağı uygulama oteli ile biz bu suyun kullanım alanını genişleterek, sağlık turizminin de önünü açıyoruz. Yeni Kaynaklar keşfederek, bu yeni kaynakları da katma değeri oldukça yüksek seracılık, yaş meyve-sebze kurutma faaliyetleri için aile çiftçiliğinin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Bölgemizde ki Her Bölgede Aramalıyız

 

Komisyonda Bigadiç’te var olan jeotermal zenginliğin, Gönen, Manyas, Edremit, Burhaniye, Sındırgı gibi Balıkesir sınırlarında birçok bölgede var olduğunu belirten Başkan Avcu, bu bölgelerde de yeni kaynaklar için Büyükşehir nezdinde, ilgili kurumlarla birlikte hareket ederek girişimde bulunulmasını önerdi. Başkan Avcu’nun önerisi, komisyon üyelerinin de oy birliği ile kabul edilerek Büyükşehir Meclisine sunulacak.
Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu