GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyaset

AVCU “YATIRIM YAĞACAK”

Önceki gün Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer’i makamında ağırlayan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Keleşer ile birlikte yaptığı açıklamalarda Bigadiç’i ekonomik ve sosyal anlamda etkileyen önemli birkaç projenin müjdesini verdi.

3
YATITIMCIYA CAZİP TEKLİFTE BULUNUYORUZ

Basına açık yapılan görüşme esnasında Genel Müdür Serkan Keleşer müşteri platformlarında yer alan güçlü yatırımcılara bir çok avantaj sağlamak kaydı ile madenin çıktığı bölgelerde yatırım yapmaya davet ettiklerini ifade ederek “ son iki-üç yıldır sadece Bor’u satmıyoruz dünyaya. Aynı zamanda Bor’un çıktığı yerlerde yatırım yapmaları için oldukça cazip tekliflerde bulunuyoruz. Örneğin Şişecam’ın buraya gelmesinde de bizim teşvikiz oldu “dedi.

SIRA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE

Başkan İsmail Avcu ise yatırımcı açısından gereklilik arz eden doğalgazın olağan üstü çabalarla ilçelerine gelmesini sağladıklarını ederek “Doğal gaz sorununu aştık. Bir diğer gereklilik olan Organize Sanayi Bölgesi içinde, Büyükşehir ile birlikte Bor Madeni İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin projesini hazırladık. Bunları da bu dönemde tamamlayıp Eti Maden olarak sizin de desteğinizle dünyadaki en iyi yatırımcıları buraya çekeceğiz” dedi.

Smail Avcu Bor
AVCU “ENERJİ VE YOL OLMADAN OLMUYOR”

Avcu yol olmadan medeniyetten söz edilemeyeceğini vurgulayarak “ günümüzde iyi yollar olmadan olmuyor. Ki biz şükürler olsun yollarımızı yaptık. Günümüzün enerjisi doğalgaz olmadan bir şey olmuyor. Yine şükürler olsun olağanüstü çabalarımızın sayesinde doğal gazımızda geldi. Bunun yanında artık Enterkolektif sisteme bağlı tamamen temiz bir elektrik enerji bağlantımız var. Demiryolumuz bunun hemen yanında. Yani yatırımcı için ihtiyaç olan her şeye sahibiz ve yatırımcılar için hazırız. Hükûmetimizin, Vekillerimizin ve sizlerin de desteği ile buraya yapılacak yatırımlar sonucunda Bigadiç ve Bigadiç halkı çok daha fazla iş ve aş sahibi olacak. buna inancımız tam ” şeklinde konuştu.

GENÇLİK MERKEZİNİN SÖZÜNÜ ALDI

Avcu Eti Maden işletmesinin desteği ile yapılan okulların tamamlanma sürecine girdiğini hatırlatarak “ Allah razı olsun. Okul desteğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Ayrıca Bigadiç halkı ile Gençlik Merkezi ile ilgili olarak desteğinizi ve sözünüzü paylaştım. Burası içinde 35 dönümlük bir yer ayırdık. İnşallah desteğiniz sayesinde yapacağımız bu Gençlik Merkezi Balıkesir’e de Bigadiç’e de hizmet verecek. Bunun içinde şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

KELEŞER “NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Eti Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer madenciliğin çileli bir meslek olduğunu ifade ederek “ İnsanlar işinde mutlu ise mutlaka başarılı oluyor. İşinde mutlu olmayanlar başarısız olabiliyor bazen ama mutlu olanlar kesinlikle başarılı oluyor. Bizde Eti Maden olarak Okul olsun, gençlik merkezi olsun bu tip sosyal projelerin burada çalışan Eti Maden işçilerini doğrudan etkileyeceğini düşündüğümüz için elimizde gelen her şeyi yapmak istiyoruz” dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu