Dünyadan HaberlerGündemSiyasetTürkiye Gündemi

Avrupa Konseyi’nde Canbey’den İsrail’e Baskı Çağrısı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey: "Gazze'deki masumlar, İsrail'in haksız ve hukuksuz saldırılarına maruz kalıyor"

Avrupa Konseyi’nde Canbey’den İsrail’e Baskı Çağrısı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey: “Gazze’deki masumlar, İsrail’in haksız ve hukuksuz saldırılarına maruz kalıyor”

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları masaya yatırıldı. AKPM’deki Türk delegasyonundan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Gazze’deki masum sivillerin haksız ve hukuksuz saldırılara maruz kaldığını belirterek, çatışmaların başladığı tarihten bu yana yaşanan ölümlerin artarak devam ettiğini ifade etti.

AKPM Genel Kurulu’nda konuşan Dr. Mustafa Canbey, Gazze’deki insani krizin ciddiyetine dikkat çekerek, masum sivillerin İsrail’in haksız saldırıları ve ablukası nedeniyle hayatlarını kaybettiğini ve temel insani ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını vurguladı. Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e insani yardımın girişine izin vermesi gerektiği yönünde karar aldığını ancak bu kararın henüz uygulanmadığını dile getirdi.

İsrail’in Gazze’de sivillere karşı orantısız güç kullanımından sorumlu olduğunu belirten Canbey, AKPM’nin İsrail’e bu konuda baskı yapması gerektiğini ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Son olarak, AKPM’nin insan haklarını koruma ve hukukun üstünlüğünü sağlama konusunda kararlı olduğunu ve Gazze’deki krize çözüm bulmak için çaba göstereceğini ifade etti.

İsrail’den İran’a Saldırı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu