Gündem

AYAN, “NE HİKMETSE VİRÜS AKP’Lİ BAŞKANLARA, VEKİLLERE UĞRAMIYOR”

 AYAN, “NE HİKMETSE VİRÜS AKP’Lİ BAŞKANLARA, VEKİLLERE UĞRAMIYOR”

 

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan covid-19 sürecinde düğün ve eğlence sektörü faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan covid-19 sürecinde düğün ve eğlence sektörü faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu. İlçe Başkanı Onur Ayan açıklamasında, “ Covid-19 pandemi süreci maalesef ki hala devam ediyor. Bu süreçte direk etkilenen sektörlerden biri de düğün ve eğlence sektörü. Bildiğiniz gibi 19 Mart 2020 tarihinde kapanan düğün ve eğlence sektörü ikinci kez 4 Eylül tarihinde tekrar kısıtlandı. 12 ayın neredeyse sadece  6 ayı iş yapan düğün sektörü; bu yasaklamalarla beraber bu yıl sadece 2.5 ay gibi kısa bir süre iş yapabildi. Aslında buna kısıtlama demek adaletsiz çünkü AKP Milletvekili yasağa rağmen 1500 kişiye yemekli düğün yapabiliyor yine aynı zamanda AKP 100 Bin Üye Etkinliği düzenliyor. Ne hikmetse şu Covid-19 virüsü AKP’li Başkanlara, Milletvekillerine uğramıyor; olan düğün salonlarına yine bu sektörden ekmek parası kazanan yemek fabrikaları, garsonlar, müzisyenler, fotoğrafçılar, organizasyon firmaları, çiçekçilere oluyor. Bu sektöre emek veren evine ekmek götüren işveren ve çalışanlar Covid-19 dünya ekonomisine oluşturduğu zararı en ağır yaşayan vatandaşlarımız.” şeklinde konuştu.

 

 “NE YAPARSANIZ YAPIN İLE DEVLET YÖNETİLMEZ ”

Turizm sezonunun bitmesiyle virüsün çoğaldığını söyleyen DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan,“Kontrolsüz ve denetimsiz olan hem sosyal medyadan gördüğümüz hem de görsel medyadan takip ettiğimiz bazı beachler, otel eğlence alanları, sahillerin alanlarının bazıları kurallara tamamen uyarak faaliyetlerine devam etti. Fakat bazıları kurallara uymadı ve hiçbir yetkili de denetim de bile bulunmadı. Nitekim sonuç ortada. Virüs artarak devam ediyor. Turizm sezonu bitti virüs çoğaldı ve kabak bizim düğün salonu sahipleri, kuaför, fotoğrafçı, müzisyen, garson, organizasyon şirketi sahibi vatandaşlarımıza ve çalışanlarını patladı. Peki şimdi bu sektörden ekmek parası kazanan vatandaşlarımızın kiraları, kredileri, personel maaşları, nasıl ödenecek? Ben yasaklıyorum ne yaparsanız yapın başınızın çaresine bakın anlayışıyla devlet yönetilmez. Bu işin birde diğer yüzü var. Yeni evlenmeye hazırlanan çiftlerin yaşadıkları psikolojik travmaya ne gibi önlemler alıyorsunuz? İnsanlar hayatları boyunca bir kez evlenecek o bembeyaz gelinliği giymek her kadının hayali. İnsanların hevesleri kursağında kaldı bir gün genelge yayınlanıyor serbest, bir gün bakıyorlar kısıtlama, yasak…  Müzisyeninden fotoğrafçısına kadar günah keçisi ilan edilen, kısıtlanarak kapatılan düğün sektörü ve bu sektörün türevlerinden ekmek kazanan binlerce insan ekmeklerinden oldular. ”dedi.

 

 “TURİZM İŞLİYORSA DÜĞÜN VE EĞLENCE SEKTÖRÜ DE İŞ YAPMALI ”

Onur Ayan konuyla ilgili, “Turizm, hava yolu, kafeler, restoranlar,beachler,sahil yerleri, ören yerleri, AVM’ler dahil tüm sektörler eğer belli bir denetleme ile işlerine devam ediyorsa aynı denetim kısıtlanan düğün ve eğlence sektörü içinde yapılmalı.Ve mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetleri biran önce giderilmelidir. İstediklerinde kendi vekillerinin düğününü yapıp canları istemediğinde düğünleri yasaklayan,istedikleri zaman kalabalıklarla üye kaydı yapıp işlerine gelmediğinde çevre eylemlerini yada fener alaylarını hatta milli bayram kutlamalarını kısıtlayan mevcut iktidarın artık bu keyfi yönetimi bir son bulmalıdır. Ötekileştirerek,adam kayırarak yapılan bu yönetim şeklinin biran önce son bulmasını ve her şeyden önce pandemi süreci ile beraber artık bu siyaset anlayışının da normalleşmesini sağlamalıyız.”diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu