Gündem

AYAN: “YOKSULLUK KADER OLMAMALIDIR”

AYAN: “YOKSULLUK KADER OLMAMALIDIR”

 

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan yoksulluk kavramı  ve paylaşımın önemini vurguladığı bir açıklamada bulundu.

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan yoksulluk kavramı ve paylaşımın önemini vurguladığı bir açıklamada bulundu. Başkan Onur Ayan zorluklara paylaşarak göğüs germeliyiz diyerek paylaşıma yönelik vurgu yaptığı açıklamasında,  “DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanlığımız ile birlikte tüm vatandaşlarımızın dertlerini dert,sıkıntılarını sıkıntı ediniyor deva olmaya çalışıyoruz . Oysa ülkemizde ki yöneticilerimiz paylaşmanın erdem olduğunu kanıksayabilseler ülkem de yoksul vatandaşımız kalmaz, tüm insanlık hak ettikleri yaşam biçiminde, insana layık bir şekilde yaşam sürer. ” ifadelerine yer verdi.

 

İNSAN YAŞAT Kİ MİLLET YAŞASIN ”

Başkan Onur Ayan çevremizden başlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmalıyız dediği açıklamasında, “ Birlik ve beraberliğe, dayanışmaya daha da fazla ihtiyaç duyduğumuz günümüzde manevi değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Yoksulluğun ve yoksul insanların farkında olarak, onlara nasıl yardım edebileceğimizi düşünmek ve bu doğrultudaki çalışmalara destek sağlamak her bireyde bulunması gereken bir sorumluluktur. ”dedi. Onur Ayan’ın yoksulluk kavramı ve paylaşımın önemini değindiği açıklamasında şunları kaydetti:

 

YOLSUZLUKLAR KOŞULLARIN AĞIRLAŞMASINA SEBEP

“Ne yazık ki ülkemizde yoksulluğu azaltmanın maddi ve manevi olanaklarını düşünürken, yolsuzluk ve rüşveti konuşur olduk. Hükümet içerisinde yapılan yolsuzluklar, yoksulluğu azaltmaktan ziyade artmasına, açlık sınırında yaşayan insanlarımızın koşullarının daha da ağırlaşmasına sebep oldu. Bizim kültürümüzde yardımlaşmaya dair çok güzel, zengin gelenekler var. Biz yardım etmeyi sadece ihtiyaç sahibiyle madden ilgilenmek olarak görmeyiz. Türk Milleti, bu erdemli değerleri; inancından, tarihinden ve kültüründen almıştır. Savaşlarda, afetlerden, krizlerin yaşandığı bu ülke en buhranlı dönemlerde bu özelliklerini en güzel şekilde sergilemiştir.

 

DUYULMAMIŞ SESLERİN SESİ OLACAĞIZ 

Toplumun adeta kanayan bir yarası olan yoksulluk; demokrasiye, özgürlüklere, temel insan haklarına aykırıdır. DEVA Karesi İlçe Başkanlığı olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla duyulmamış seslerin sesi ; yoksulluk içinde yaşayan, özellikle de  yaşlıların, engellilerin ve işsizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Yoksulluğun hüküm sürdüğü hiçbir toplum mutlu olamaz. Halkın sorunlarına karşı daha duyarlı olması gereken yerel yönetimlerin yoksullukla mücadele alanında daha etkin politikalar geliştirmesi ve daha isabetli kararlar alması gerekmektedir. Yerel yönetimler, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını gerçekçi bir şekilde tespit etmeli, yoksulluk sorunu ele alındıktan sonra yoksullukla mücadelede yerel yönetimleri belirlenmelidir.Şimdi tüm siyasilere ve vatandaşlarımıza soruyorum:  Ülkemizde yoksulluk var ama niçin var, neden var? ”

 

 “KARESİ’DE VATANDAŞALARIMIZA  EL UZATIYORUZ”

Deva Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan,  Karesi İlçesi sınırlarında yaşayan, zor durumdaki her vatandaşımıza  DEVA Karesi İlçe Başkanlığı olarak el uzattıklarını söyleyerek  “ Keşke hiç yoksul olmasa, herkes insanca yaşayabilse. Yoksullarla Dayanışma Haftası’na elimizden gelen desteği vermeye hazırız. ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu