Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Aybar Balıkesir’i de Vuracak; Valilikten Bir Uyarı Daha

Aybar Balıkesir’i de Vuracak; Valilikten Bir Uyarı Daha

 

Soğuk ve kar yağışlı hava Balıkesir’de 10 Mart Perşembe günü etkili oldu. Kar yağışı Cuma günü etkisini yitirdi. Ancak, asıl etkili yağış Cumartesi gece ve Pazar sabahı etkili olacak. Sibirya üzerinden gelen aşırı soğuk hava dalgası Balıkesir’i de vuracak.

 

 

Aybar Balikesiri De Vuracak Valilikten Bir Uyari Daha 01

Meteoroloji Blge Müdürlüğü Uyardı

Söz konusu etkili yağışla ilgili olarak Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden de bir uyarı geldi. Ayrıca, Balıkesir genelinde süren kar yağışının, 12 Mart Cumartesi gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı belirtildi.

Aybar Balikesiri De Vuracak Valilikten Bir Uyari Daha 03

Tahminlere göre, kar ve tipi, Cumartesi gecesi İl Merkezi, Gönen Manyas Susurluk Bandırma Balya Erdek ve Marmara Adasında etkisini gösterecek. Ardından, Pazar sabahı İvrindi, Savaştepe, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey’de de etkili olacak.

Meteorolojik uyarıda Kuvvetli yağışların, ile ve ilçe merkezlerinde 10-20 cm kar örtüsü, yüksek kesimlerde ise 20 cm üzeri kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor. Valilik Sosyal Medya Hesabından yaptığı paylaşımda, buzlanma, don olayı kuvvetli rüzgâr ile birlikte tipi için uyarı yaptı. Özellikle de, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı çekti ve tedbir çağrısı yaptı.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu