GündemTürkiye Gündemi

AYD “Ülkemizi Kutuplaştıran Pespaye Nefret Dilini Kınıyoruz”

AYD “Ülkemizi Kutuplaştıran Pespaye Nefret Dilini Kınıyoruz”

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanlığı makamına ağır hakaretlerde bulunan Sedef Kabaş’ı kınadı. Dernek merkezinde konuyla ilgili basın toplantısı yapan Burhan, Sedef Kabaş’ın kullandığı dilin, bir gazetecinin dili olamayacağını belirterek “ bu dil bir kadının dili, bir insanın dili asla olamaz” dedi. Bu dil argo bir dildir, kirli bir dildir şovenist bir dildir, bu dil çirkef bir dildir , bu dilin gazetecilikle alakası olamaz. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu çirkef dili kınıyoruz.” Dedi. Burhan sözlerine şöyle devam etti:

“ Sedef Kabaş yapmış olduğu açıklamalarla bir siyasi parti mensubu gibi hareket etmekte, hatta siyasi partileri bile zora sokacak, Türkiye’yi kutuplaştıracak  bir dil kullanmaktadır. Bu dilin sağ ya da sol hiçbir siyasi partiye faydası yoktur.”

Ben vicdanı olan, ahlakı olan tüm kesimlerin bu dili kınadığını düşünüyorum. Bu dil twetter da, youtube de takipçi arttırmak adına ucuz pespaye bir dildir. Bu pespaye dili şiddetle kınıyoruz.

Öte yandan bir gün öncede FOX TV’de Selçuk Tepeli yapmış olduğu açıklamalarla hükümeti yerden yere vuruyor, eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz, eleştirebilirsiniz ama düşmanlık yapamaz. Kullanmış olduğu ifade şu: “yemişim swapını” böyle bir ifade olabilir mi? Siz siyasi parti genel başkanı mısınız? Hani nerede gazetecilik, objektiflik, ayrıca tarafsızlık?

Bu pespaye dili Anadolu Yayıncılar Derneği olarak kınıyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu