GündemSiyaset

AYDEMİR SÖZÜNÜ TUTTU KARA TREN BALIKESİR’DE

Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir “kara treni 30 ağustosta getirteceğim” demişti, Dediğini Yaptı.Tren Garının hemen yanında kara tren bakımlı ve yeni görüntüsü ile dikkat çekti.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün Manisa’nın Yunus Emre Belediyesi’ne kiraladığı buharlı lokomotif Balıkesirden gidince sosyal medyadan tepki toplamıştı.Yerine yeni bir kara tren gelmesi için çaba sarf eden vekiller içinde Mutlu Aydemir kara treni 30 Ağustosta Balıkesir’e getirtti.

Aydemir yaptığı açıklamada; “Balıkesir’imizin simgelerinden biri haline gelmiş kara trenin Balıkesir Gar’ının Cengiz Topel Caddesi girişinde sergilenmekte iken sergilendiği alanın Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmesi ve trenin bakıma ihtiyaç duyması üzerine taşınmıştı. Gerek Bölge Müdürlüğümüz gerekse TCDD genel müdürlüğümüz nezdinde ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde bakım onarımı yapılarak ilimize kazandırılması konusunda mutakıp kalmış idik. Şimdi fotoğraflarda da görüldüğü üzere her aşamasını takip ettiğimiz “KARA TREN’imiz” bakım onarımı yapılmakta olup sessiz sedasız sökülerek taşındığı ilimize bir gelin gibi süslenerek inşallah 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tekrar Balıkesir’imizin hakkettiği biçimde yerini alıyor. Bu süreçte ilimizin değerlerine sahip çıkan takip edip bizlere destek olan tüm Balıkesirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere konunun sıcak ve gündemde kalmasını sağlayan yerel basınımızın güzide temsilcilerine, göstermiş olduğumuz Balıkesir’imizin hassasiyetlerine kayıtsız kalmayan TCDD genel müdürümüz, bölge müdürümüz başta olmak emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu