GündemEkonomiÖzel Haberler

‘‘AYNI MÜCADELEYE FARKLI MAAŞ’’

Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, gazi aylıklarındaki eşitsizliğin giderilmesini isterken, gazilere verilen değerin de unutulmaması gerektiğini belirtti. Dernek binalarının taşınması konusundaki son gelişmeleri de MERHABA’ya değerlendiren Karakuz önemli açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs ve Kore gazilerinin yer aldığı Balıkesir Muharip Gaziler Derneği, Hasanbaba Çarşısı 3. Kattaki binalarında hizmet veriyorlar. Kore ve Kıbrıs’ta savaşta mücadele eden ve bir tarihin canlı tanıkları olan gaziler, 15 Temmuz şehitlerine verilen değerin kendilerine de verilmesi gerektiğini belirttiler. Türkiye üzerinde her dönem oynanan oyunların aslında aynı güçler tarafından sürdürüldüğünü söyleyen Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, ‘‘Cennet gibi bir ülkemiz var. Coğrafi konumu, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin yanı sıra tarihi ile de her dönem dış güçlerin emelleri olan bir vatanımız var. Biz ülkemizi korumak, kollamak için Kore’de, Kıbrıs’ta mücadele verdik. Şimdi de Güneydoğu’da terörle başarılı bir mücadele veriliyor. Allah askerimize güç kuvvet versin’’ dedi.

‘‘EŞİT HAKLAR İSTİYORUZ’’

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, ‘‘Bizler Kore ve Kıbrıs gazileri olarak aynı savaşlarda yer aldık. Aynı mücadeleyi verdik. Ama bazı arkadaşlarımızın şeref aylığı asgari ücrete yani 1.603 liraya çıkartılırken, bazı arkadaşlarımızın 805 lira olarak kaldı. Bizim savaşta veridğimiz mücadele aynıyken, aldığımız maaşların eşit olmaması adaletsizlik. Bu konuda yetkililer ile görüşmelerimiz sürüyor ama bir türlü olumlu cevap alamıyoruz. Bunun düzenlenmesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘‘GENÇLERE HATIRLATILMALI’’

Bazen okullardan davet aldıklarını ve değerler eğitimi dersi kapsamında anılarını öğrencilere anlattıklarını söyleyen Balıkesir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, ‘‘Okullardan davet alıyoruz. Öğrencilere yaşadıklarımızı, ülkemiz adına yaptığımız mücadeleyi gururla anlatıyoruz. Öğrenciler bunları dinlerken gözleri gururla parlıyor. Tarihlerini dinleme fırsatı buluyorlar. Bu tür paneller, konferanslar çok önemli. Hem yaşanan bir tarihi genç nesle aktarıyoruz. Hem de değerlerimiz unutulmuyor. Bu konuda okullardan gelen davetlere seve seve katılırız. Genç öğrencilerle buluşmak ve onların sorularını cevaplamak bizleri de mutlu ediyor’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BİNAYA ULAŞIM ZOR’’

Dernek üyelerinin orta yaşın üzerinde olduğunu ve dernek binasına çıkmakta zorluk yaşadıklarını söyleyen Başkan Karakuz, ‘‘Bizim gazilerimiz 65 yaşın üzerindeler. Dernek binamız da 3. Katta. Dolayısıyla dernek binamıza ulaşım bizi zorluyor. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu bize düz ayak bir yer olan Mimar Sinan Lisesi’nin karşısındaki parkta bir bölüme prefabrik bir dernek binası yapma sözü vermişti. Fakat birkaç gün evvel gelen bir yazı ile bunun gerçekleşemeyeceğini belirtmişler. Bunun nedeni olarak da mülkiyeti Büyükşehir’de olan istenilen nitelikte bir yer olmadığı belirtilmiş. Daha rahat gidip gelebileceğimiz daha uygun bir dernek binası istiyoruz’’ şeklinde konuştu.
Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu