GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

AYŞE TEYZENİN TEKİRİ

Bir sarı bir yeşil bir de mavi büyücü karıştırır renkleri , at üzerinde cirit oynar çocuklar, bu hikaye de burada başlar kumral saçlı esmer kız kediyi izlemektedir, kedi huysuz mırıldanmakta ve tüylerini yalamaktadır.

Kız mahallenin başından sonuna kadar kediyi takip eder . Kedi turuncu cılız bir türdendir. Kız kedinin tasmasından anladığı kadarı ile 2 sokak ilerisinde Hanım Ayşe teyzenin oturduğunu bilmektedir ve onun kedisi olduğunu düşünmüştür.Kedi sabit dursa kız hemen kediyi kapacak lakin kedi ne yerinde duruyor ne de koşuyor , kedi ağaca tırmanınca rahatladı. Sanki kediyi kapacakmış gibi bir heves onu rahatlattı. Sadece bir anlık sonra kedi oracığa yayılıverdi.

Hanım Ayşe teyze keçisini sağmış. Süt bir güzel bir güzel, taze ve çiğ, evinin bahçesinde duran tekerleği ittirmiş. Leğen dolabın yukarısında olduğu için tekerleği biraz daha çevirmiş.Bakır kovadan sütü leğene bir güzel dökmüş. ‘Tekir, yavrum neredesin gel de sana süt vereyim’.

Tekir hep bu saatlerde Ayşe teyzenin bahçesinde süt bekliyor olur iken şimdi Tekir nerede imiş? O sırada kumral saçlı kız gelivermiş saçları dağınık bir halde . Tpeden tırnağa sanki kedi sürüsüne yakalanmış gibi bir hali varmış. ‘Ayşe teyze, neler oldu bilemezsin!’. Ayşe teyze kovayı yere koymuş  tebessüm ile ‘hele bir soluklan , besmele ile anlat bakalım neler oldu ‘ . Kızcağız soluklandıktan sonra kapıdan sızan turuncu kediyi görünce hemen
çığlığı basmış. Ayşe teyze Tekiri kucağına aldıktan sonra ‘güzel kızım , nne diye senden küçük hayvandan korkarsın onun canı senden küçük’.Ayşe Teyzeye  dönen kız kediye korku ile bakarak ‘onu benim topacım ile oynarken gördüm, sonra onu arabanın altına fırlatıverdi. Ben daha ne olduğunu anlayamadan topacımı  benden kaçırdı,onu takip ettim ama nafile hep benden kurtuldu sonunda ağaca tırmandı  bende ona insin diye elma attım ama o üzerime atladı ve bana kötü davrandı.’ Ayşe teyze dinlerken öylesine sessizdi ki kız konuşmasını bitirince kahkaha atmaya başladı.

Kızcağız gücenmdi gücenmesine lakin bir yandan da merakla Ayşe teyzeye açıklama bekler gibi baktı. ‘Kızım, Tekir aç olunca biraz huysuzdur ama o uysal bir kedidir.Sana bir zararı dokunmazdı elbet, ona elma atman çok yanlış. O bir hayvan düşünemez insanoğlu öyle bir varlıktır ki akıl ve irade sahibidir. Ama Tekirin suçu ve kabahatide  epey büyük’ Ayşe teyze evin içerisinden bardak getirip kovadan bir bardak sütü kıza verdi diğer sütü de bir kaba koyup Tekire . Tekir esmer kızın yanına ilişti ve mırıldanarak özür dilermişçesine onun ayağına dolandı.

Ayşe teyze ile esmer kız gülüşmeye başladılar, Tekir ise sütünü içmeye devam etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu