GündemEğitimSiyasetTürkiye Gündemi

Aytekin “Eylül’de Öğrenciler Yurt Bulamayacak”

Aytekin “Eylül’de Öğrenciler Yurt Bulamayacak”

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, önümüzdeki Eylül Ekim aylarında öğrenci yurtlarının hem kapasite yetersizliği hem yüksek fiyatlar sebebiyle ciddi bir krize sebep olacağına dikkat çekti.

 

Türkiye’de 5200 civarında öğrenci yurdu olduğunu, özel yurtların ise kapanmaya başladığını söyleyen Aytekin, “Üniversitelerde barınma krizi kapımızda. Geçtiğimiz yıl yaşanan ve gençlerin parklarda yatarak dikkat çekmeye çalıştığı krizin çok daha büyük hali geliyor. YÖK’ün, baraj puanı kaldırması ve öğrenci sayısının artması ile birlikte barınma konusunda üniversitelilerimizi krize sokacak bir dönem gelecek. Eylül ve Ekim aylarında bu krizi çok derinden yaşayacağız. Ve AKP’nin buna dair en ufak bir çözüm önerisi dahi yok” dedi.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Ülkemizde her geçen gün AKP’nin yarattığı kriz ağır bir fatura olarak vatandaşımıza dönmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan ve üniversiteli arkadaşlarımızın parklarda yatmak zorunda kaldığı barınma krizi, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde çok daha güçlü bir şekilde tekrar yaşanacak. Üniversitelerin kontenjanları arttırılıyor. YÖK ise bu yıl baraj puan uygulamasını kaldırdı. Ve genel olarak öğrenci sayısında da %25’leri geçen bir artış var. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) artan bu talebi nasıl karşılayacak kimsenin en ufak bir fikri yok. AKP’liler öğrencinin barınma ve beslenme sorununu çözmeden üniversite açmayı marifet sayıyor. İş krize gelince ise sorumluluğu mağdur olana atıyor, mağdurlara polisle müdahale ediyor. Gençlik politikalarına dair zerre fikri olmayanların elinde ülke oyuncak ediliyor. KYK yetkilileri dahi bu korkunç durumu öngörüyorken, AKP’nin almadığı tedbirler yüzünden tedirginlik artıyor.

Kürsüden gençlere esip gürleyen, küfür eden, ağzını bozanlar gençlerin barınma hakkı söz konusu olunca kapı duvar. Öğrenciler devlet yurdunun çıkmasını beklerken, artış yüzünden sokakta kalacaklar. AKP’liler ise kendi çocuklarının vakıflarına, yurtlarına aileleri yönlendirecekler. Aileler ekonomik çaresizlik içinde çocuklarını okutmaya çalışırken bunlar yine kendi ceplerini dolduracak, yine her çaresiz gencin umutlarını çalacaklar.

Türkiye’de toplamda 5200 civarında yurt var, özel yurtlar ise artan maliyetler yüzünden kapanmaya başladı. Öyle anlaşılıyor ki geriye sadece AKP’nin yarattığı ve Erdoğan’ın çocuklarının yöneticisi olduğu yurtlar kalacak. Böyle bile olsa üniversite öğrencileri yine mağdur olacak. 4 milyonun üzerinde üniversite öğrencisi farklı şehirlerde okumaya gidiyor. Yurt kapasiteleri yetersiz olunca bu sefer konut ihtiyacı ortaya çıkıyor ve  ekonomik sebeplerin yanında talep patlaması yüzünden de fiyatlar uçup gidiyor. AKP’nin yarattığı bu düzen, milyonlarca öğrenciyi krizin içine sürüklüyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu