GündemSiyaset

AYTEKİN HAVALİMANINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin Balıkesir’e uçak seferlerinin azaltılmasına tepki gösterdi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Aytekin, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi veren Aytekin’in konuya dair açıklaması şu şekilde:“Balıkesir ilimiz Ege ve Marmara bölgeleri arasındaki geçişte kavşak noktasında olan bir ildir. Bu özelliği dolayısıyla her gün Balıkesir güzergahını kullanan araç ve insan sayısı düzenli olarak artmaktadır. Yeni yapılan İzmir- İstanbul otoyolunun da etkisi ile karayolu ulaşımından çok sayıda insan ve araç faydalanmaktadır. Bununla birlikte, Balıkesir ilinde aktif tek havaalanı vardır. Edremit ilçe sınırları içerisinde bulunan Kocaseyit Havaalanı, Balıkesir’in hem Türkiye’ye hem de dolaylı olarak dünyaya açılan yegane kapısıdır. Kocaseyit havaalanından önce Ankara’ya yapılan seferler azaltılmış ardından bu azalışı İstanbul seferleri izlemiştir. Artan fiyatlar yüzünden de insanlar ulaşımda alternatif tercihlere yönelmiştir. Bununla birlikte de havaalanını kullanan yolcu sayısında ciddi bir azalmanın olduğu basınımıza da yansımıştır.

Balıkesir Bir Kez Daha Sahipsiz Bırakıldı

Balıkesir ili tüm güzelliğine ve konumuna rağmen iktidar tarafından üvey çocuk olarak görülmektedir. Halkın sağlık ve ulaşım gibi en temel taleplerine kulaklar kapatılmış, Balıkesir görmezden gelinmiştir. AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seferleri neredeyse iptal olan Kocaseyit Havaalanına otobüs kaldırmayı hizmet olarak sunarken, Balıkesirlilerin talebi bunların ötesindedir. Bakandan gelecek olan yanıt kamu vicdanını rahatlatmalı, Balıkesir’de yaşanan sorunların çözümü konusunda ortak bir adım derhal atılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu