GündemSiyaset

Aytekin: Kazdağıları sahipsiz değildir

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Kazdağlarında son dönemlerde hızla artan altın arama faaliyetleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması talebiyle 14 soru yöneltti. Sorularında Kazdağlarında altın arama faaliyetleri kapsamında bölgede yaşanan sorunları ve ocakların çevreye yarattığı tahribatı gündeme getiren Ensar Aytekin, “Kazdağları yalnızca Körfezin yaşam alanı değil, ülkenin en önemli oksijen alanıdır. Bu stratejik alan sırf toprağın altındaki altını yabancı şirketlere peşkeş çekmek için ilkel yöntemlerle alt üst edilmektedir. Başta Enerji Bakanlığı olmak üzere, Çevre bakanlığı ve tüm bürokrasiye Kazdağlarındaki katliamı hatırlatmak istedik. Bu yöre deprem yöresidir, aktif faylar vardır. Yapılan ocakların cehennem çukurları hiçbir tedbir almadan gelişi güzel bırakılmaktadır.

Kütahya’da yaşanan deprem sonrası cehennem çukurlarının duvarları çökmüş ve tehdit tüm yöre halkını etkilemiştir. Balıkesir ve özellikle de Kazdağları bölgesinde yaşananlardan ders alınmadığı ortadadır. Doğayı termik santrallerle, Heslerle, altın madenleriyle katledenler bilmelidir ki Kazdağları sahipsiz değildir. Mitolojide Tanrılar Dağı olarak anılan Kazdağları Türkmen’lerden, Yörüklere nice insana yurt olmuştur. Bu doğanın kel tepelere dönüştürülmesi doğaya karşı işlenen bir insanlık suçudur. Bu katliamlara karşı her platformda konuşmaya,mücadele etmeye, katliamı yapanları her yerde anlatmaya devam edeceğiz”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu