GündemSiyaset

AYTEKİN ‘‘MADEM AÇACAKTINIZ NE DİYE SATTINIZ ?’’

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin Balıkesir’de tekrar açılacağı bildirilen SEKA fabrikası ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Bakan Varank’ın sözlerini eleştirdi: “Madem açacaktınız ne diye sattınız?” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin yaptığı yazılı açıklamada Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Sanayi Bakanlığı bütçesinde Bakan Mustafa Varank’ın “Balıkesir SEKA’yı tekrar faaliyete sokacağız” sözlerine tepki gösterdi. Aytekin yaptığı açıklamada “SEKA gibi stratejik bir kurum kapatılırken, karşı çıktığımızda bizi düşmanlıkla suçlayanlar bugün kalkmış SEKA’yı tekrar açacağız diyor. Milletle dalga mı geçiyorsunuz? Madem açacaktınız ne diye sattınız?” ifadelerini kullandı.Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

“Mecliste görüşülmekte olan Sanayi Bakanlığı bütçesinde Sanayi Bakanı Mustafa Varank, kapatılan Balıkesir SEKA ile ilgili olarak 2019’un ilk üç ayında tekrar açılacağını ifade etti. 2003 yılında, Albayraklar grubuna 1.1 milyon dolara, özetle hiç pahasına satılan Balıkesir SEKA, bugün tekrar iktidarın gündemine gelmiştir. Doğrudan Bakanın ağzından “Balıkesir SEKA Fabrikası inşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tekrar üretime geçecek yıllık 300 bin ton kapasiteyle” ifadeleri ile söylenen bu sözler SEKA’yı kent tarihinin önemli bir tanığı olarak bilen Balıkesir kamuoyuyla dalga geçmektir.

Yükselen kâğıt maliyetleri, Türkiye’de basının katlanamayacağı bir noktaya gelmişken bir başka Balıkesir Milletvekili de Meclis kürsüsünden Basın İlan Kurumu’nun yerel basına destek verdiğini sanki bir lütufmuş gibi yansıtmakta ve kamuoyunu yanıltmaktadır. Basın İlan Kurumu’ndan ilan almaktan başka büyük bir geliri olmayan gazeteler mevcuttur. Bu gazeteler bu ilan gelirinden muaf kalmamak içinse iktidarı ve onun yereldeki temsilcilerini mecburen desteklemek zorunda kalmaktadır. Aynı manşetle çıkan gazetelerin başlarının üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi gezinen iktidar baskısı işi gazetecilikten çıkarmakta, Basın İlan Kurumu dışında geliri olmayan yerel gazetelerde ciddi bir baskı oluşturmakta ve basının özgürlüğü bizzat iktidar eliyle kısıtlanmaktadır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu