GündemEğitimSiyaset

AYTEKİN ‘‘REKTÖR ATAMASI BİZİ ŞAŞIRTMADI’’

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne İlter Kuş’un atanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aytekin, ‘‘ Yanına dizdiği AKP vekilleri sanırım rektör beyin yardımcıları. Rektör Bey’e ve yardımcılarına başarılar diliyorum’’ dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir’in yerine İlter Kuş’un atanmasını değerlendirdi. Aytekin, ‘‘Balıkesir Üniversitesinde görevde olduğu 4 yıl boyunca hiçbir iş yapmayarak, hiçbir bilimsel etkinlikte yer almayarak bu alanda çığır açan ve Ankara’ya milletvekillerine hayırlı olsun ziyareti yaparken Balıkesirimizin 9 vekili olduğunu unutup sadece AKP’li vekilleri ziyaret eden Kerim Özdemir, saray tarafından yeterli görülmemiş olacak ki yerine İlter Kuş’un ataması yapıldı.
Adı, FETÖ soruşturmaları dahil birçok işe bulaşan ve Turgut Özal’ın öldüğü zaman hastanede nöbetçi doktor olan ve şu an Pensilvanya’da kaçak olan Mustafa Sarsılmaz’la yakın bir geçmişi bulunan İlter Kuş’un atanması maalesef bizleri pek de şaşırtmamıştır.

BİLİMSEL LİYAKAT?

Aytein“Rektör Bey’in ilk olarak yeni görevinde, sanıyorum kendisine yardımcı olarak tayin ettiği AKP’li vekillerle poz vermesi de bilimsel liyakattan çok akademik sadakati(!)nin bir göstergesidir. Üniversite senatosunun olduğu bir yerde, siyasilerle poz vermeyi tercih etmesi gerçekten bilimsellik adına düşündürücüdür. Uluslararası yayın sıralamasında selefi Kerim Özdemir’le birlikte yönettiği Balıkesir Üniversitesinde büyük bir başarı göstererek hiçbir ilerleme kaydedemeyen İlter Kuş’un verdiği ilk mesajın da FETÖ ile kararlı mücadelemiz sürecek olması düşündürücüdür. Sanki rektör değil de İçişleri Bakanlığına atanmış gibi konuşan İlter Kuş’un, geçmişi de göz önünde bulundurulduğunda Balıkesir için hiçbir şey yapamayacağı gün gibi ortadadır. Bu talihsizliğin, bir liyakattan çok sadakat üzerine geldiği de bizzat rektör bey tarafından verilen fotoğraf karesiyle tescillenmiştir. Koca senato üyeleri dururken, AKP’li milletvekillerini ve belediye başkan adayını fotoğrafta tercih etmesi hocanın akademiye rektör değil, memur olarak atandığının en somut göstergesidir’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu