GündemSiyaset

AYTEKİN “VATANDAŞTAN PARA İSTENİYOR!”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’ Günde 4.5 Milyon TL Harcayan Saray, Vatandaştan Para İstiyor”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyasına CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin tepki gösterdi. Sosyal Devlet’in vatandaştan para toplayamayacağını belirten Aytekin “kasada bir kuruş para yok, insanlara evde kalın diyorlar, evde kalmak için de bize bağış yapın diyorlar. Böyle bir rezalet 1500 yıllık Türk tarihinde görülmemiştir.” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Küresel bir salgının, yerel ölçekte nasıl yönetilemediğini ve nasıl bir krize sebep olduğunu hep birlikte görüyoruz. Devletler, vatandaşlarını evde tutup her biri için ekonomik kaynak yaratırken, para basarken Dünya Lideri çıkıyor, pamuk eller cebe, bakın ben de 7 maaşımı bağışlıyorum diyor. Vatandaşa IBAN adresi veriyor. Bunun en kısa anlamı sadece Rezalettir. Sosyal Devlet, vatandaşından para toplamaz. Bağış kampanyası düzenlemez. Vergi gelirlerini denetleyen, hazineyi kontrol eden devlet aygıtı bağış yapmaz, yardım eder. Kimin parasını kime bağışlıyorsunuz?

Kampanyaları Belediyeler zaten kanuni yetkisiyle düzenliyor

Salgınla ilgili olarak, belediyeler tedbir almaya çalışıyor. Belediyeler, tüm Türkiye’de şu an gelirlerinin büyük kısmını kaybetmiş durumdalar. Salgın’ın İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i nüfus yönünden kalabalık olan illeri nasıl tehdit edebileceği biliniyor. Bu yüzden, yerel idareler insanlara evde kalın diyor. Bunun sonucunda da ihtiyaç sahipleri için kampanya açıyor. Ve bunu kendilerine 5126 ve 5393 sayılı kanunlarla verilen yetkiyle yapıyor. Bu bir dayanışma örneği. Ve bir anlamda belediyelerin de görevi. Ama koskoca devleti belediye yönetir gibi yönetmek, belediyeler gibi kampanya yapmak ve eve soktuğun vatandaştan adeta “boş geçmeyelim” dercesine para dilenmek devlete yakışmaz.

Sarayın bir günlük masrafı 4.5 milyon TL

Bir de çıkıp 7 maaş bağışladım diyerek, sözde cömertlik sergiliyorlar. Kimin parasını kime veriyorsunuz ya? Sanki 7 aylık servetini bağışlamış. Oturduğunuz sarayın bir günlük masrafı Sayıştay raporlarına göre 4.5milyon TL. Salgın başladıktan sonra, hala temsil gideri ağırlama gideri gibi anlamsız kalemlerle bütçe harcama yetkisi duruyor. Geçin Çankaya köşküne. Sarayın kalan 8 aylık bütçesini vatandaşa ayırın. Yetmez, daha iki ay önce Kızılay aracılığıyla TÜRKEN vakfına Başkent Gaz tarafından 8 milyon Dolar bağış yaptırıldığını konuşuyorduk. O paraları getirin. Zengin ettiğiniz müteahhitlerden, garanti geçişli proje yüklenicilerinizden, Cengiz’den, Limak’tan, Kolin’den, Torunlar’dan alın. Çalanlar çaldıklarını bağışlasın! İnsanlar evlerinde kalmak için zaten kira ödüyor, devlete niye bağış yapsın. Devlet, zengin ettiği ihale baronlarından, millete küfreden ihalecilerden alacak, evde tuttuğu vatandaşa verecek.En basitinden, Balıkesir’de insanlara suyu bile hala paralı satıyorsunuz. Güya borcundan dolayı kimsenin suyu kesilmeyecekti. Suyu bile paralı veriyorsunuz. Her şeye para olarak bakıyorsunuz. Mülteciler için 40 milyar dolar harcadık diyorlardı, gerekirse yine harcarız diyorlardı. Ama iş kendi vatandaşına gelince, Iban yolluyorum para yollayın diyorlar. 15 Temmuz için toplanan paraları iç ettiler, Hazinenin ihtiyat akçesini iç ettiler, deprem için toplanan paraları iç ettiler. Şimdi Korona için para toplayacağız diyor. Sen devletsin, sen para toplamazsın, sen parayı verirsin. Al kararını 3 ay boyunca elektrik,su, doğalgaz bedava de. Faizle para satma. Kamu bankaları geliri düşük yurttaşlarımıza kredi satıyor, 30 ay vadeli. Başlı başına ayrı bir rezalet.

Bu kampanya üzerinden de bir ayrışma doğurmaya çalışıyorlar. Halen daha koltuğun derdine düşmüşler, kampanyayı eleştireni linç ettirerek kendi seçmenlerini bir arada tutmak isteyecekler. El insaf! Ölüyoruz, öleceğiz dünya bitecek ama halen siyasi beklenti peşindeler.
Biz vatandaşımıza yardım ederiz, bunun için gerçek ihtiyaç sahiplerine bu parayı ulaştıracağından emin olduğumuz belediyelerimiz aracılığıyla bunu yaparız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu