GündemSiyaset

AYTEKİN’DEN 19 MAYIS MESAJI: GENÇLİĞİN TEK REHBERİ MUSTAFA KEMAL’DİR!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin, yazılı bir mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Mesajında, 101 yıl önce Samsun’dan yakılan ateşin, tam bağımsız bir Türkiye eylemine dönüşmesinde Mustafa Kemal Paşa’nın kesin iradesinin sonucu olduğunu belirten Aytekin’in açıklaması şöyle:

16 Mayıs 1919 günü kalkan Bandırma Vapuru, 19 Mayıs’ta Samsun’a yanaştığında, içinde yalnızca 9.kolordu müfettişi Mustafa Kemal yoktu. O gemide bir halkın bağımsızlık, özgürlük fikirleri vardı. 101 yıl önce yolu çizilen Modern Türkiye fikri, bugün de aynı kararlılıkla genç zihinlerde yaşıyor.Samsun’a çıkma fikri, Büyük önder için idam emriyle sonuçlansa da, Mustafa Kemal bildiğinden vazgeçmedi. Genç bir subaydı ve gençliğinin verdiği cesaretle bu işlere kalkıştı. Ve yıllar sonra Cumhuriyet’i de gençlere emanet etti. Çünkü gençliğin dinamik gücünü, başarıya olan sarsılmaz bağlarla bağlılığını biliyordu. O günden bugüne, gençlik Ata’sına her zaman sahip çıkmış, her özel günde O’nu ziyaret etmekten kendini alıkoymamıştır.

Burs Teklifimiz Halen Bekliyor

Geçtiğimiz yıl da çıkmasını istediğimiz bir kanun teklifimiz vardı. Tarihi değiştiren devrimin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençlik Bayramında Yüksek Öğrenim gören Gençliğe Gençlik Primi Ödemesi yapılması teklifimiz iki senedir bekliyor. Bu bayram, bunu gerçekleştirebilirdik. Bilimin aydınlanmacı fikrine bağlı kalarak sosyal devlet ilkesinin gereği olarak hiçbir vakfın, cemaatin, tarikatın gölgesinde kalmadan, zor şartlar altında eğitim gören tüm üniversiteli gençlerimize 19 Mayıs Gençlik Bursu verilmesine ilişkin bir kanun teklifi vermiştik. İktidar gençliğe yardım etmek yerine 19 Mayıs’ta gençliği eve kapatmayı tercih etti. Keşke sokağa çıkma yasağı uygulanan gençlere 20 Mayıs’ta verilecek izin 19 Mayıs’ta verilseydi.Gençlik, bu ülkenin öz gücüdür. Yalnızca geleceğin sahibi değil, bugünün de ortaklarıdır. Ve zaferi elden ele taşıyacak olanlar da gençlerdir. Bu vesileyle, bir kez daha zaferin büyük komutanı ve Gençliğin tek rehberi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onunla birlikte vatan savunmasında kaybettiğimiz tüm geçmişimizi, Tıbbiyelileri, gençlerimizi saygıyla anıyor, tüm genç kardeşlerimizin bayramını kutluyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu