YaşamGündemİlçe Haberleri

Ayvalık Aşıklar Tepesine Başka Açıdan Seyir Alanı

Seyir Alanı Açısına Bir Yenisi Daha Ekleniyor

Ayvalık Aşıklar Tepesine Başka Açıdan Seyir Alanı

Seyir Alanı Açısına Bir Yenisi Daha Ekleniyor

Ayvalık Belediyesi, Cunda (Ali Bey) Adası’ndaki Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan yıkık yel değirmeni mülkiyetini hazineye ait olan alanı tahsis etti. Belediye Başkanı Mesut Ergin, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gelecek proje onayıyla Aşıklar Tepesi’ne doğal güzellikleri koruyarak, sosyal tesislerin de bulunduğu yeni bir seyir alanı oluşturacaklarını duyurdu.

Ayvalik Asiklar Tepesine Baska Acidan Seyir Alani 1

Ergin, Cennet Tepesi’nden sonra Aşıklar Tepesi’nin de ikinci buluşma noktası olacağını ve büyük ilgi beklediklerini ifade etti. 252 metrekarelik bir alanın belediyeye tahsis edildiğini belirten Ergin, proje onayının ardından yıkık yel değirmeninin restorasyonunun tamamlanacağını ve kısa süre içinde hizmete sunulacağını söyledi. Belediye tarafından işletilecek olan kafeteryanın, Cennet Tepesi Kafeterya’nın benzeri olacağını ve uygun fiyat politikasıyla hizmet vereceğini belirtti.

Ayvalik Asiklar Tepesine Baska Acidan Seyir Alani 2

Planlar arasında, tahsisli yel değirmeni bulunan alanda kafeterya alanının düzenlenmesi ve topoğrafik yapının göz önünde bulundurularak ahşap deck’lerin, mutfak ve ıslak hacimlerin yerleştirilmesi bulunuyor. Doğal sit olan alana müdahalede bulunulmayacak, sadece kapalı mekanlar ve teraslar için düzenlemeler yapılacak. Arkeolojik kalıntılar barındırma potansiyeli olduğu için arazinin geri kalan kısmına müdahale edilmeyecek ve doğal olarak bırakılacak.

Bu gelişmeyle birlikte, Ayvalık’ın turistik alanlarından biri daha, ziyaretçilere açık hale gelecek ve bölgeye ekonomik katkı sağlayacak.

Ata Tohumları Edremit’te Tarım Mirasını Yaşatacak

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu