GündemEkonomiİlçe Haberleri

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin: “Biz İşletiyoruz”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin: “Biz İşletiyoruz”

Ayvalık Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü çatısı altında bulunan işletmelerin özel kişilere devredileceği konusunda çıkan haberleri yalanlayan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Belediyemize ait tüm işletmeleri biz çalıştırıyoruz, biz yönetiyoruz, bizim sorumluluğumuz altında ve ayrıca bizim personelimiz tarafından hizmet veriliyor” dedi.

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

İlçe sınırları içerisinde bulunan iştiraklerin göreve geldiği günden beri belediyenin kendi bünyesi altına işletildiğini vurgulayan Belediye Başkan Mesut Ergin, Boğaziçi Otel, Taş Köşk, Paşa Limanı Restoran, Sarı Zeybek Spor Tesisleri, Çamlık Kır Bahçesi, akaryakıt istasyonu, liman işletmesi, mesire alanıyla; Duba, Kapri ve ayrıca Kumadası plajlarının hizmet kalitelerinin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

YENİ TESİSLER EKLEDİLER

Ayvalık Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni işletmeler; Cunda Arka Deniz Plajı, Büyük Park Kafe ve Amfi Tiyatro Kafetarya ile Cennet Tepesi tesislerinin vatandaşların hizmetine açıldığını hatırlatan Başkan Ergin, “Liman işletmesi ve mesire alanı hizmet kaliteleri her geçen gün artıyor. Paşa Limanı Sosyal Tesisleri Türkiye’deki ayrıca sayılı engelsiz plajlardan biri olarak yerini aldı. Tarihsel boyutta öneme sahip Ayvalık gastronomisi bünyesinde yer alan mezeler ayrıca vatandaşların hizmetine uygun bütçelerle sunuluyor” dedi.

HER KESEYE UYGUN

Ayvalık turizminin lokomotifi olan belediye iştiraklerinin her gelir durumuna uygun vatandaşa hizmet ettiğini ifade eden Başkan Ergin şöyle devam etti:

“Mavi Bayrak kazandırılarak hizmet kalitesini artıran iştirakler bünyesindeki plajlar, ayrıca yaz aylarında günde ortalama 5000 yurttaşımızı konuk ediyorlar. İştirakler bünyesinde yürütülen “Mavi Bayrak” çalışmaları, “Ulusal Mavi Bayrak Komitesi” tarafından yakından takip ediliyor. 2021 Ulusal Mavi Bayrak Töreni’nin Ayvalık İlçesinde yapılmasıyla yürütülen faaliyetler ödüllendirildiler. Yenilenen Sarı Zeybek Tesisleri sonbahar ve kış aylarında da talep edilen bir tesise dönüştü.. Ayvalık’ın yıllardan beri sembol yerlerinden biri olan Kır Bahçesi dokusuna ve ayrıca tarihine uygun olarak yeniden dizayn ettiler. Eklenen oyun gruplarıyla ailelerin uğrak mekanı haline getirdiler.”

İŞLETMELER TAKDİR TOPLUYOR

Yaz döneminde hizmet seferberliği başlattıklarına değinen Başkan Ergin, Ayvalık ve Cunda iskelelerinde düzenlemeler yapılarak güvenli yolculuk yapılmasının sağlandığını söylediler.  Ergin, “Vatandaşların steril bir ortamda hijyenik hizmet alabilmeleri için bütün tesislerde önlemler aldılar. Valilik tarafından gönderilen bütün kurallar eksiksiz yerine getirdiler. Yıllarca atıl ve mezberelik vaziyette duran yat çekek alanı artık belediye iştiraki olarak hizmet vermektedir. Aynı şekilde atıl durumda kalan Altınova Taş Kırma Tesisi yenilenerek ayrıca belediye iştirakleri bünyesine katıldılar. Taş Kırma tesisi belediyemiz fen işleri çalışmalarında önemli rol oynamakta ve gider kalemlerini azaltmaktadırlar.

Ayvalık’a gelen misafirlerin şehir içi dolaşımlarında sıkıntısını yaşadığı tuvalet ihtiyacı, belediye iştirakine dönüştürülen Ayvalık merkezde üç ve Cunda (Alibey) Adası’nda da iki adet tuvalet ile giderildi. Belediyemiz “Bizim Masa” aracılığıyla hazırlanan vatandaş memnuniyet istatistiklerinde ayrıca iştirakler önemli bir gelişim gösterdi. Belediye iştiraklerinde mali disiplin sağlandı, doğru piyasa araştırmalarıyla giderler azaltıldı. Mal tedarikleri ilçe esnafından yapılır hale getirilerek ilçe ekonomisine katkı sağladılar. İştiraklerin hizmet başarısı taraflı tarafsız her kesimin ayrıca takdirini toplamaya devam ediyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu