GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ayvalık Belediyesi’ne Üç Ödül Birden

Ayvalık Belediyesi’ne Üç Ödül Birden

 

9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nin Anadolu kazananları duyuruldu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin Tiyatro ve Sanata Katkı Özel Ödülü’ne değer görüldü. Ayrıca Ayvalık Belediye Tiyatrosu, Erkan Cılak’ın yazıp yönettiği Neyzen Ya Yaşıyorsa oyunuyla; Erkan Cılak ve Alev Abacı jüri özel ödülü aldı.

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Öncelikle bize bu ödülü layık gören Yeni Tiyatro Dergisi’ne çok teşekkür ederiz. Göreve geldikten sonra Ayvalık Belediyesi olarak Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nu kurduk. Tiyatromuz da Neyzen Ya Yaşıyorsa? oyunuyla izleyicilerle buluştu. Çok beğenilmesi ve ödüllere koşması bizim için mutluluk verici. Tiyatro hayatın ta kendisidir. Tiyatro dünya kurulduğundan, insan var olduğundan bu yana yaşayan bir sanat ve bu sanat dalını Ayvalık’ta en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Ödül alan arkadaşlarımı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Biz sanatın her alanında desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Akademik ve araştırmacı jüri ekibinin bu süreçte takibe aldığı tüm oyunlar, haziran ayında yapılacak ödül töreni için izlendi. Yeni Tiyatro Dergisi, 200’den fazla oyunun görücüye çıktığı tiyatro sezonunu en kapsamlı biçimde ele alan ve bu alandaki tüm birimleri değerlendirip onları görünür kılan Türkiye’deki hakemli tek yayın organı.

Oyuncudan teknik ekibe, sahne amirinden yönetmene kadar her bir yapı ve ayrıntıyı da değerlendiren Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri jürisindeki isimler; Dr. Öğretim Üyesi Erbil Göktaş, Prof. Dr. Sema Göktaş, Prof. Dr. Erhan Tuna, Prof. Dr. A. Didem Uslu, Yetkin Yüksel, Mustafa İri, Şule Kazgan, Birce Semercioğlu, Neriman Uysal, Sibel Tomaç, Oğuz K. Oğuz, Hilal Solmaz, Dalya Uçankuş ve Yavuz Yılmaz’dan oluşuyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu