Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık Eğitime Destek Derneği Genel Kurulu Yapıldı

Ayvalık Eğitime Destek Derneği Genel Kurulu Yaptılar

Ayvalıklı dar gelirli ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek olmak amacıyla kuruluşu gerçekleştirilen Ayvalık Eğitime Destek Derneği’nin ikinci genel kurul toplantısı, dernek üyelerinin geniş katılımıyla Ayvalık Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yaptılar.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kent dışında eğitim gören daha çok gence destek olmayı hedeflediklerini belirtti. Geçen eğitim döneminde; 37’i erkek, 45’si kız olmak üzere 82 öğrenciye düzenli olarak burs vermeye devam edildiğini hatırlatan Başkan Ergin, Geçtiğimiz yılın kasım ayından başlayarak 400’er lira olan burs bedellerinin öğrencilerin hesaplarına düzenli olarak yatırıldığını söyledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, burs hakkı elde eden öğrencilerin; Tıp, Havacılık, , Arkeoloji, Fen-Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Mühendislik, Mimarlık, Eğitim ve İktisadi İdari Bilimler fakülteleriyle,  Diş Hekimliği ve  iki yıllık eğitim veren teknik okullarda eğitim gördüğünü vurgulayarak ayrıca bu başarılı tabloyla dernek yönetimi olarak haklı bir gurur yaşadıklarını ifade etti.

Kuruluşunu gerçekleştirdikleri dernek aracılığıyla; Adana’dan Çanakkale’ye, Bursa’dan, ayrıca İzmir’e kadar kent dışında eğitim gören öğrencilere bir nebze olsun destek sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ergin, “Ayvalık halkı olarak bir güçbirliği ve enerji yakaladık, sonuç olarak öğrencilerimizin bütçeleri rahatladı. Hayırseverler bağış yarışına katıldılar. Birden fazla öğrenciye burs veren hemşehrimiz var. Hedefimiz ayrıca tüm ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu