GündemEğitimİlçe Haberleri

AYVALIK GENÇLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ekonomik sıkıntı içindeki Ayvalıklı ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek sağlamak amacıyla Ayvalık Eğitime Destek Derneği’nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini duyurdu.

 

Başkan Ergin, derneğe üye olmak gibi bir zorunluluğun bulunmadığını belirterek, “Çocuk okutmak isteyenleri, ayda şu kadar para verebilirim diyenleri, katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Kendi evimizde, kendi bahçemizde, kendi evimizin önünde, bu işi başarmak istiyoruz. İnanıyorum ki Ayvalıklı hemşehrilerim bu işe gönül verecek ve sahip çıkacaktır” dedi.

 

Ayvalık Büyük Park’ta önceki akşam düzenlenen tanıtım kokteylinde kent dışında eğitim gören Ayvalıklı gençleri yakından ilgilendiren bir adım atıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan dernek kuruluşunu tamamladı. Kentin ileri gelenlerinin de katkılarıyla Ayvalık Eğitime Destek Derneği kuruldu. Düzenlenen tanıtım toplantısına kent dışında bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz telekonferans aracılığı ile katılarak üç gence destek sözü verdi. Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan da derneğe katkı vereceğini söyledi.

 

 “GENÇLER BİLSİNLER Kİ ARKALARINDA AYVALIK HALKI VAR ”

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kent dışında eğitim gören gençlerin ailelerinin ekonomik sıkıntı içinde olduklarını ve zorlandıklarını belirtti. Başkan Ergin, Ayvalık halkı olarak güç birliği yarattıklarını, katkıda bulunacaklarına inandıklarını ifade ederek yola koyulduklarını söyledi. Ayvalıklı gençlerin ailelerinden uzakta eğitim almaya çalıştıklarını, Ayvalıklılar olarak onlara destek vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Ergin, “Ayvalıklı olmak bilincini de onlara yaşatmış olacağız. Bilsinler ki, arkalarında Ayvalık halkı var. Ayvalıklı gençlerimize destek olmak adına oluşturduğumuz bir yapılanma için bir araya geldik. Biz gençlerimizi fidanlarımız olarak düşünüyoruz. Onlar gelişecekler, büyüyecekler ve vatana millete kocaman gölgeler yaratan ağaçlar gibi, Ayvalık’ın zeytini gibi, verimli ömürlü olarak millete hizmet edecekler. İşte bu fidanlara cansuyu vermek için kenetlendik” dedi.

 

Ayvalıklı olup, kent dışında okumak durumunda olan gençlere destek olmanın bu memleketin bireyleri olarak herkesin boyunlarının borcu olduğunun altını çizen Ergin, “Derneğimizin bu anlamda bir misyonu tamamlayacak. Şehir dışında okuyan gençlerimize destek olmak için bir havuz oluşturacaktır. Çok değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarımız burs başvurusu yapan öğrencileri öncelikle sosyal durumuyla irdeleyip sıralayacak, herkese ulaşabilmek ümidiyle bu meblağlar dernek üzerinden dağıtılacaktır” diye konuştu.

 

 “İKİ GAYE İÇİN YOLA KOYULDUK ”

 

Ayvalık’ta ikamet eden, ekonomik sıkıntı içindeki ailelerin üniversitede eğitim gören çocuklarına burs vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Ergin, onların eğitimine katkı sunabilmenin birinci hedefleri olduğunu söyledi. İkinci amaçlarının ise, Ayvalık’taki eğitimin kalitesini nasıl yukarılara çekebilmek olduğunu dile getiren Ergin, “Bu iki gaye ile yola koyulduk ve kurucu üyelerimizle birlikte derneğimizi oluşturduk. Türkiye’de olduğu gibi Ayvalık’ta da esas sorun eğitim ve ekonomik zorluklar. Ekonomik sıkıntı içindeki çocuklara nasıl katkıda bulunabiliriz düşüncesiyle buluştuk. Ayvalıklı hemşehrilerimizi bir araya getirdik birliktelik sağladık” diye konuştu.

Gençlerin Ayvalık dışında Türkiye’nin hemen her yerinde okumak amacıyla yurt ve barınma sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Ergin şöyle devam etti:

 

 “AYVALIKLILAR OLARAK ÇOK ÖZEL BÜYÜK BİR AİLEYİZ ”

 

“Ayvalıklı bir çocuğun, ismini bilmediği Ayvalıklıların desteği ile bir hayat, bir kariyer kazanacağını vurgulayan Başkan Ergin, “İşte bu aidiyet duygusudur. Bu nedenle kocaman ağaçlar olsunlar bu topraklara nefes olsunlar diye şimdiki fidanlara can suyu vermek için buradayız. Bu gönüldaşlığa bu fikre ortak olup eğitime yol verecek herkese Ayvalık adına teşekkür ediyorum. Biz Ayvalıklılar olarak çok büyük, çok özel, eğitime önem veren bir aileyiz ve biliyoruz ki Ayvalık da, ülke de eğitimle kurtulacak. Son olarak demek istediğim o ki, gölgesinde saklandığımız koca çınarlar için, yüzlerce yıl bu topraklara hayat veren zeytin ağaçları için, fidanı dikince önce can suyunu verdiler, şimdi sıra bizde, Ayvalık fidanlarına cansuyu verme zamanı” diye konuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu