GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık Küçükköy’de Teferic Şenlikleri Coşkusu

Ayvalık Küçükköy’de Teferic Şenlikleri Coşkusu

 

Ayvalık Belediyesi, iki yıllık pandemi sürecinin ardından balkan kültürünün en önemli geleneklerinden biri olan Teferic Şenlikleri’nin açılışını Küçükköy’de gerçekleştirdi.

 

77

 

GELENEKSEL TEFERİC ŞENLİĞİ

Ayvalık Belediyesi Küçükköy hizmet binası önünden köy merkezine yönelik gerçekleşen yürüyüşle başlayan şenlikler, balkan kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği halk danslarıyla sürdü.  Şenliklerin açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,  “Bunlardan biri de kutladığımız Geleneksel Teferic Şenlikleriydi.  Teferic; doğanın uyanışı, baharın simgesi olarak nitelendirilen hıdrelleze Balkan ülkelerinde verilen addır. Göreve geldiğimiz ilk yıl gerçekleştirdiğimiz şenlikte yüzlerce Ayvalıklının katılımıyla muhteşem iki gün geçirmiştik, tadı damağımızda kalmıştı. İki yılın ardından tekrar buluşmak, bir arada olmak, eğlenmek, neşelenmek, yerel yemeklerin tadına bakmak, coşkuyu doyasıya yaşamak için buradayız. Hep birlikte keyfini çıkaralım” dedi.

TÜM KÜLTÜRLER BİR ARADA YAŞIYOR

Başkan Ergin, “Bilindiği gibi Ayvalık mübadil bir kent, Balkanlardan, Adalardan ve Anadolu’dan gelen göçlerle birlikte bölgemizde, farklı kültürlerin kaynaşmasıyla bir yapı oluştu. Göç edenler kendi kültürlerini yaşatmak, kaybolmasını önlemek amacıyla çeşitli isimler altında festivaller, şenlikler düzenliyor. Teferic de bunlardan biri, korunması gereken, gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir şenlik. Yerel yönetimler olarak bu kültürlere sahip çıkmak ve yaşatılmasını sağlamak boynumuzun borcudur. Ayvalık’ta tüm kültürler bir arada yaşar, birbirlerine dayanışmayla destek verir. Teferic ile birlikte, Boşnak geleneklerinin ve kültürünün gerçek özelliklerini yansıtarak, onları yaşatarak beşincisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize hoş geldiniz” diye konuştu.

KATILIMCILAR VE FESTİVAL GÜNLERİ

Boşnak kökenli vatandaşların yoğun olduğu tarihi Küçükköy Mahallesi’nde sokak gösterim sanatçılarının katılımıyla tam bir festival havasında başlayan Teferic Şenlikleri’ne; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, daire amirleri ve balkan kültürünü yaşatan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Ayvalık Belediyesi’nin haberine göre, konuşmaların ardından Teferic Şenlikleri için kurulan balkan kültürünün en güzel yiyecek ve motifli kılık kıyafetleriyle, hediyelik eşyalarının teşhir edildiği stantlar protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Katılımcılara sunulacak balkan kültürünün tüm örneklerinin sergileneceği iki günlük etkinlik dahilinde, Rumeli müziğinin sevilen sanatçıları Shukar Muzika ve Havva Karakaş da konserler vereceği öğrenildi.

Haber: Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu