Gündemİlçe Haberleri

AYVALIK MECLİSİ’NDE DEPREM GÜNDEMİ ETKİLEDİ

Ayvalık Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Ayvalık Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü. Yapılan meclis toplantısında İzmir depremi sonrası öncelikli olarak İmar Planları, Kentsel Dönüşüm ve riskli binaların tespiti gibi son dönemde sıkça değerlendirilen konulara ağırlık verildi.

 

 

“HEDEFİMİZ İMAR PLANLARININ YENİLENMESİ”

 

 

Meclis açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Dün depremin olduğu bölgeye Ayvalık halkının yaptığı yardımları teslim ettik, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile görüştük. Kendileri Ayvalık halkına teşekkürlerini ilettiler. Ayvalık Doğal Afetler ve Arama Kurtarma ekibiyle bir araya gelerek yaptıkları çalışmaları dinledik, Ayvalık halkı ve belediyemiz adına teşekkürlerimizi ilettik. Dün gördüklerimize dinlediklerimize bakılırsa durum göstermiştir ki önceliğimiz Ayvalık’ta İmar planlarının bir an önce yenilenmesidir.” dedi.

 

 

İZMİR DEPREMİ HATIRLATTI

 

 

Başkan Ergin meclis konuşmasında , “İmar Planlarının Sarımsaklıya ilişkin kısmını tamamladık. Sanırım sonraki meclise getirebileceğiz. Ayvalık merkez, Cunda ve Altınova İmar Planları ve Koruma Amaçlı İmar Planlarımızı da bu yıl içinde ihale etmeyi hedefliyoruz. Bu sayede riskli binaların tespiti ve kentsel dönüşüm suretiyle yenilenmesi de öncelikli hedeflerimiz arasında. İzmir depremi bir kez daha göstermiştir ki deprem değil binalar öldürüyor. 2020 yılında dünyada 7 ve üzerinde yaşanan depremlerin kıyaslaması bize acı gerçeği bir kez daha hatırlattı. Dünyanın pek çok yerinde 7 üzeri depremlerde sıfır can kaybı yaşanırken ülkemizde çok daha az şiddetlerdeki depremlerin sonucu büyük yıkımlar ve can kayıpları olmuştur. Bunun için öncelikli görev Çevre Şehircilik Bakanlığında olmakla beraber, biz Yerel Yönetimlerinin üzerine düşen görevler de elbette var. Bu konuda bir çalışma programı hazırlıyoruz. Konunun uzmanları ile koordineli olarak çalışıp alınması gerekli önlemleri en kısa sürede oluşturup Sayın Meclisimizin onayına sunacağız.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu