Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık Taleplerini Sıraladı

Ayvalık Taleplerini Sıraladı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Balıkesir’in ilçe belediye başkanları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın moderatörlüğündeki video konferans toplantısına katıldı.

BAKANLIK GÖRÜŞMELERİ ÖNCESİ TALEPLER İLETİLDİ

Toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Çevre ve Şehircilik Bakanı” ve “Gençlik ve Spor Bakanı” ile yapacağı görüşmede vurgulaması istenen ilçe belediyelerinin durum ve taleplerine dair konular konuşuldu.

GÜNDEM MADDESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin , Milli Emlak’tan tahsisini istedikleri yerlerin sürecini ,Sokak Sağlıklaştırma projesi için bakanlıktan hibe talebini, projelendirilmiş bisiklet yollarına destek olunması gerektiğini söyledi. Başkan Ergin Ayvalık Tabiat Parkı konusunda hassasiyetle durduklarını bu konuda ilgili Bakanlığında hassasiyetinin önemli olduğunu vurguladı. Doğuş Pirina konusunda Ayvalık Belediyesi olarak işletmeyi mahkemeye verdiklerini , bakanlığında konuda girişimleri olduğunu ve çözümünün hızlandırılmasının önemli olduğunu ifade etti.Konu ile ilgili olarak İlçe Belediye Başkanı Ergin kent yaşamını kötü etkilediğini bu nedenle Doğuş Pirina konusunda Bakanlıktan daha somut adımlar atılmasını talep ettiklerini söyledi. Yapılacak görüşmede, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in üzerinde durduğu tüm konular gündem maddesi olarak değerlendirildi.

NİKİTA MÜJDESİ

Telekonferans sonrası Ayvalık Belediye Başkanı daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde dile getirdiği Nikita Deresi’nin ıslah edilmesi konusu hakkında açıklama yaptı. Mesut Ergin “ Nikita Deresi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler ve konu üzerinde çalışmalarımız vardı. Artık sonuca ulaştırdık, yarından itibaren Nikita Deresi’nin ıslahına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğü ve işbirliği ile başlıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu