GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık Uluslararası Film Festivali Başlıyor

Ayvalık Uluslararası Film Festivali Başlıyor

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi, 2022 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen “Ayrılma Kararı (Decision to Leave)” oldu. Büyük ses getiren Park Chan-Wook imzalı film, 16 Eylül akşamı Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da açılış töreninin ardından izleyiciyle buluşacak. Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin direktörlüğünü Azize Tan üstlendi. i Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle bir araya getirecek.
FESTİVAL’DE  “Ayrılma Kararı ‘’

Azize Tan’ın direktörülüğünü, Fatih Özgüven’in ise danışmanlığını yaptığı festivalde , açılışı yakın dönem Güney Kore sinemasının yönetmeni olan  Park Chan-Wook’un  son filmi “Ayrılma Kararı (Decision to Leave)” yapacak.

DUYGULARI ARASINDA SIKIŞAN BİR DEDEKTİF

2022 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen filmin konusu , araştırdığı cinayetin şüphelisi kadına âşık olan ve soruşturma ile duyguları arasında sıkışıp kalan bir dedektifin yaşadıkları üzerine.

İZLEYİCİYLE İLK KEZ BULUŞAN YAPIMLAR

Festivalde  bu yıl  Cannes Film Festivali’nde izleyiciyle ilk kez buluşan yapımlar yer alıyor. Shoplifters, Like Father Like Son, After Life filmleriyle tanıdığımız Kore-Eda Hirokazu’nun bebeklerine bakamayacak durumda olan ebeveynlerin kimliklerini gizleyerek bebeklerini Bebek Kutusu olarak adlandırılan kutulara bırakmalarını konu aldığı filmi “Bebek Servisi (Broker)” da bunlardan biri.

OYUNCULARI PEK ÇOK ÖDÜL ALDI

Film gösterileri, Vural Sineması’nda ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek. Festival biletleri 9 Eylül’de satışa çıkacak.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu