GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık’ı minyatür ve resimlerle anlattılar

Ayvalık ilçesinde karı-koca amatör sanatçılar tarafından açılan minyatür ve resim sergisinde ilçenin tarihi yapılarının işlendiği eserler beğeniye sunuldu.

Emekli Pilot İbrahim Toykoç’un doğadan malzemeler kullanarak yaptığı Ayvalık’ın tarihi yapılarına ait minyatürler ile eşi Yasemin Toykoç’un Ayvalık resimleri, Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı. Belediye binasından Kanelo’ya, Şeytan’ın Kahvesi’nden tarihi evlerine Ayvalık’ı, yaptığı minyatürlere taşıyan İbrahim Toykoç ile eşi Yasemin Toykoç’un sokaklarından insanlarına ilçeyi anlattığı resimlerinin yer aldığı sergi 15 Ağustos tarihine kadar açık kalacak. Sergi açılışına Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şube Başkanı Nuray Özer, Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) Başkanı Yaşar Akçay, Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürü Burak Tok ve çok sayıda davetli katıldı. nda olduğunu belirtti. Eylül ayı sonuna kadar belediye olarak bir çok etkinlik planladıklarını söyleyen bacan, “Sanat Galerimiz hiç boş kalmıyor. Hatta bazı talepleri geri çevirmek zorunda kaldık. Etkinliklerimiz ilgi görüyor bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

AYVALIK’I ANLATAN 40 MİNYATÜR SERGİLENİYOR

2016 yılında emekli olduktan sonra minyatür yapmaya başladığını anlayan İbrahim Toykoç, Ayvalık evlerinin büyüsünü sanatına yansıtmaya çalıştığını söyledi. Toykoç, “Zamanımı minyatür yaparak geçiriyorum. Ayvalık’ın eski evlerini çok sevdim. Cunda ve Sakarya Mahallesi’nde çektiğim fotoğrafları minyatürlerle görsel hale getirdim. Doğada bulduğumuz materyalleri kullanarak minyatürlerimi yaptım. Kanelo’yu 5 günde, diğerlerini 2-3 gün arasında yaptım.” dedi

.
Sergide resimleri yeralan eşi Yasemin Toykoç ise “Bu yıl Ayvalık resimlerini sergilemek istedim. Eşimde minyatürleri ile katıldı. Karı koca ikimiz Ayvalık’ı anlattık” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu