Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ayvalıklı Kadınlardan Şiddete Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Ayvalıklı Kadınlardan Şiddete Karşı Farkındalık Yürüyüşü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Ayvalık’ta farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler.

‘’EŞİT,ÖZGÜR,ŞİDDETSİZ!’’

Ayvalık Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen yürüyüş, Ayvalık Öğretmenevi’nin önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda okunan basın açıklamasıyla son buldu. Ayvalık Belediyesi Kadın Danışma evi, Ayvalık Belediyesi Mahalle evleri, Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ayvalık Kadın İnisiyatifi’nin şiddete “Dur!” demek için düzenlediği yürüyüşe çok sayıda Ayvalıklı kadın da katıldılar. Kadınlar ellerinde hazırladıkları dövizleri ve ayrıca pankartları taşırken, yürüyüşte “Eşit, özgür, şiddetsiz!” bir yaşam için sloganlar attı.

ERGİN’’KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ’’

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada; “Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde ülkemiz genelinde ayrıca birçok farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiler. Ayvalıklı kadınlarımız da örnek çalışmalar ile farkındalığı en iyi şekilde ortaya koydu. Bizler oluşturduğumuz bilinç ve ayrıca farkındalıkla Ayvalık’ta kadına yönelik şiddetin oldukça düşük seviyelerde olduğunu biliyoruz. Ancak biz düşük olmasına bakmadan kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle bir annenin çocuğu, bir kadının eşi ve bir kız babası olarak her zaman kadınlarımızın yanlarında olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu