GündemEğitimİlçe Haberleri

Ayvalık’ta 110 Öğrenciye Burs

Ayvalık’ta 110 Öğrenciye Burs

 

2020 yılında Ayvalık’ta ikamet eden dar gelirli ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek olmak amacıyla kuruluşu gerçekleştirilen Ayvalık Eğitime Destek Derneği burs ücretlerini aylık 600 Türk lirasına yükseltti.

 

Ayvalik Fidanlarinin Burs Bedelleri 600 Turk Lirasi Oldu 4

 

AYVALIK’TA BURS BEDELİ 600 TL OLDU

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 110 öğrenciye burs vermeye devam ettiklerini ifade ederek, bedellerin öğrencilerin hesaplarına 10 ay boyunca düzenli olarak yatırıldığını söyledi. Başkan Ergin, kent dışında eğitim gören daha çok gence destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

110 ÖĞRENCİYE BURS

Bu eğitim döneminde; 56’sı kız, 54’ü erkek olmak üzere 110 öğrenciye düzenli olarak burs verilmeye devam edileceğini hatırlatan Başkan Ergin, burs hakkı elde eden öğrencilerin; Tıp, Havacılık, Arkeoloji, Fen-Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Mühendislik, Mimarlık, Eğitim, İktisadi İdari Bilimler fakülteleriyle, Diş Hekimliği ve iki yıllık eğitim veren teknik okullarda eğitim gördüğünü vurgulayarak yönetimi olarak haklı bir gurur yaşadıklarını ifade etti.

BURS ALAN ÖĞRENCİ SAYISI ARATACAK

Kuruluşunu gerçekleştirdikleri dernek aracılığıyla; Adana’dan Çanakkale’ye, Bursa’dan, İzmir’e kadar kent dışında eğitim gören öğrencilere bir nebze olsun destek sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ergin, “Ayvalık halkı olarak bir güçbirliği ve enerji yakaladık, sonuç olarak öğrencilerimizin bütçeleri rahatladı. Ayrıca burs verilecek öğrenci sayımız önümüzdeki süreçte daha da artacak. Hedefimiz tüm ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak” dedi. HABER:NURSİMA AKYÜREK

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu