GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık’ta Barış Temalı Heykel Sempozyumu Başladı

Ayvalık’ta Barış Temalı Heykel Sempozyumu Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nce düzenlenen barış temalı “Heykel Sempozyumu” Ayvalık Büyük Park’ta başladı. Bir ay sürecek olan çalışmaların sonunda heykeller kentin çeşitli noktalarına yerleştirecekler.

Sempozyumun açılışına; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Başkan Yardımcısı Ethem Vardı, meclis üyesi Merih Arslan ve heykeltıraşlar katıldılar. Ergin, 1. Ayvalık Heykel Sempozyumu’nu Ayvalık’ta başlatmaktan ayrıca gurur duyduklarını söylediler.

Bir ay sonra ortaya çıkacak olan çalışmaların kentin estetiğine değer katacağını vurgulayan Başkan Ergin şöyle konuştu:

“Heykel ile ilgili dünya üzerindeki bağlantılı sitelerin başvurusunu açtığımızda 24’ü Türk, ayrıca 119 eser başvuruda bulundular. Barış temalı sempozyumlar ile ilgili kişilerden oluşturduğumuz komisyon tarafından Serhii Sbıtnıew, Anna Teressa, Mikail Sobolev, Vasalina Karpova ve Hakan Şengönül’ün eserleri seçildiler. Sanatçılar eserlerini yontmaya başladı. Kent estetiği ve ayrıca kültür sanat açısından önem arz eden bu sempozyum için sekiz aylık bir ön çalışma yapıldı. Sanatçılarımıza iyi bir sempozyum dönemi dilerim. Heykellerimiz bittiğinde kentimizin uygun alanlarında yerlerini alacak. Marmara Adalar Belediyesi sempozyum için uygun mermerler konusunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de proje ortağı olarak sempozyuma katkı sundu onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu