GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık’ta bayram yoğunluğu

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesi Kurban Bayramı nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı.

Ayvalık, Kurban Bayramını yüzde yüz doluluk oranı ile geçiriyor. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilciler, Ayvalık’a akın etti. İlk gün kurban kesimi nedeniyle sakin geçerken İlçe merkezi, Cunda Adası ve Sarımsaklı bayram tatili süresince yoğunluk yaşadı. Otellerin doluluk oranları arttı. Bayram tatilini ve güzel havaları fırsat bilen tatilcilerin yanı sıra yabancı turistler Ayvalık’a akın etti. Bayram tatili nedeniyle oteller ve pansiyonlarda gözle görülür bir hareketlilik yaşanırken trafik te zaman zaman tıkanıklık yaşanacak ölçüde yoğunluk oldu. Araç kuyrukları İlçe merkezinde, Ali Bey Adası ve Sarımsaklıda yoğunluk kazandı. Bayram boyunca emniyet personeli, İtfaiye, Belediye ve sağlık ekipleri gibi görevlerinin başındaydı.

EĞLENCE MEKÂNLARI DOLDU

Ayvalık’ta bayramın ilk akşamından itibaren eğlence mekânları doldu. Ayvalıklılar, bayram için yapılan özel programlarda sahneye çıkan isimlerin söylediği şarkılarla geç saatlere kadar eğlendi.

Gündüz güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahil kenarındaki çay bahçelerinde, ilçe sokaklarında zaman geçirdi.  Ayvalık merkezindeki restoranlar ve kafeler en kalabalık zamanlarını yaşadı.

GÜNDÜZ PLAJLAR, AKŞAM SOKAKLAR DOLDU

Restoran ve kafelerin olduğu Ali Bey (Cunda) Adası’nda kalabalık nedeniyle yer bulmakta ve gezmekte güçlük çekilirken tatilcilerin büyük bölümü gündüz plajlara gece Cunda’ya gitmeyi tercih etti. Özel turların ziyaretiyle daha da kalabalıklaşan Cunda’da, sokaklarda gezmek güçleşti. Tatilciler, Cunda’nın tarihi evleri ve sahil kesimine büyük ilgi gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu