Ayvalık’ta Caretta Ölü Olarak Kıyıya Vurdu
Ayvalık Sarımsaklı Sahili'nde bir caretta caretta kaplumbağasının ölü bedeni bulundu.

Ayvalık’ta Caretta Ölü Olarak Kıyıya Vurdu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine ait Sarımsaklı Sahili’nde, bir vatandaş tarafından ölü bir caretta caretta bulundu. Sahile vuran deniz kaplumbağasının durumu, çevre sakinlerini endişelendirdi.

Vatandaş Tarafından Bulundu
Olay, sabah saatlerinde Sarımsaklı sahilinde yürüyüş yapan bir vatandaş tarafından fark edildi. Vatandaş, kıyıya vuran ölü caretta carettayı gördüğünde durumu hemen çevredekilere bildirdi. Yapılan ilk incelemelerde, kaplumbağanın ölümüne dair herhangi bir belirtiye rastlanmadığı öğrenildi.
Yetkililerin İlgisi Bekleniyor
Ölü caretta carettanın bulunması sonrası, bölgedeki çevreciler ve doğa severler, yetkililerin sahil bölgesine gelerek detaylı bir inceleme yapmasını bekliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kaplumbağanın ölüm sebebinin çevresel faktörler ya da kirlilik olabileceği öne sürülüyor.

Doğa Koruma Çalışmaları Sürecek
Ayvalık’ta deniz canlılarının korunması adına çeşitli çalışmalar yapılıyor. Ancak bu tür olaylar, çevre kirliliği ve deniz ekosisteminin korunmasına dair önemli uyarılar yapmayı da zorunlu kılıyor. Bölgedeki çevre gönüllüleri, sahil boyunca denetimlerin artırılmasını talep ediyor.
Haber Merkezi
Soğuk Hava Dalgası Balıkesir’i Vuracak!
Ayrıca bizi diğer sosyal medya hesabımızdan takip edin!