İlçe HaberleriGündem

Ayvalık’ta Demokrasi Şehitlerine Anma Töreni

Ayvalık’ta Demokrasi Şehitlerine Anma Töreni

Ayvaık’ta;  Ankara’da 24 Ocak 1993’te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ile birlikte Menemen’deki Kubilay’dan, Abdi İpekçi’ye, Gaffar Okkan’dan, Bahriye Üçok’a kadar tüm demokrasi şehitleri için anma töreni yapıldı.

ÜLKENİN DEĞERLERİ ANILDI

Ayvaık’ta;  Ankara’da 24 Ocak 1993’te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ile birlikte Menemen’deki Kubilay’dan, Abdi İpekçi’ye, Gaffar Okkan’dan, Bahriye Üçok’a kadar tüm demokrasi şehitleri için anma töreni yapıldı.Ayvalık Belediyesi organizasyonu ile Kent Konseyi ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı tören Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Kent Konseyi Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ÇYDD Cumhuriyet Halk Partisi İYİ parti Demoktat Parti, DEVA Partisi  Eğitim İş, Hacıbektaşi Veli Vakfı Ayvalık Şubesi temsilciliği Ayvalık Tarihi Kültür  Araştırma ve Dayanışma Derneği, AYKÜSAD Ayvalık Kültür Sanat Derneği, Ayvalık Turizm Derneği Ayvalık Belediye İş temsilciliği katıldı.

 “DEĞERLERİN BEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin törende yaptığı konuşmada, “Laik demokratik düzenin inşasında çok emek harcanmış, çok insan bu emeğin bu cesaretin sonrasında yaşamını yitirmiş. Onun için bizler, Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve onun gibi birçok şehidimizi minnetle anıyoruz. Hepsinin bu ülkeye katmış olduğu tüm değerlerin, inanıyorum ki emaneti ve bekçisi olacağız, gelecek nesillere taşıyacağız” dedi. Sivil toplum örgütleri adına konuşan  Ayvalık Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Üzgeç; “Ölsekte vermeyiz, Cumhuriyet bizim!” diyerek ” Devrim ve Demokrasi şehitlerimiz boşuna ölmediler. Canlarıyla ektikleri, kanlarıyla suladıkları tohumlar yeniden yeşeriyor. Zafer, Atatürk Cumhuriyeti’nin, Atatürk Devrimi’nin, Atatürkçü Düşünce’nin olacaktır!” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu