Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ta Fidanlar Toprağa Kavuştu

Ayvalık’ta Fidanlar Toprağa Kavuştu

19 Eylül’de Badavut ve Şeytan Sofrası bölgesinde çıkan yangın sonucu yanan alana, tohum saçma ve fidan dikimi gerçekleştirildi.

ORTAK ÇALIŞMA

Eylül ayında Badavut ve Şeytan Sofrası bölgesinde çıkan yangın sonucu yanan alana, tohum saçma ve fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Ayvalık Belediyesi,Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Ayvalık Kaymakamlığı paydaşlığında gerçekleştirilen çalışma sonrasında bölgenin doğal ağaç ve bitki tohumları yanan alana saçıldı ve fidan dikimi gerçekleştirildi.

DOĞAL YAPI BOZULMAMAYA ÇALIŞILIYOR

Aynı tür ağaç ve bitki örtüsünün tohumlarının saçma yöntemiyle tetikleme işlemi için yetkililer, tabiat parkının doğal yapısını bozmadan, endemik bitki örtüsüne en yakın tohumlanmayı sağlamak için yapıldığını dile getirdiler.

Etkinliğe Ayvalık Belediyesini temsilen Başkan Vekili Özge Toygar, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Bahar, Belediye Meclis Üyeleri katılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a vekaleten Birol Şahin, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri  ve Ayvalıklı vatandaşlar katıldılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu