Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ta Haşerelerle Mücadele Sürüyor

Ayvalık’ta Haşerelerle Mücadele Sürüyor

 

Ayvalık İlçesi’nde Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kırmızı palmiye böceği ve kent genelinde görülen sivrisinekler ile mücadele kapsamında ilaçlama yapıldı.

PALMİYELER İLAÇLANDI

Ayvalık İlçesi’nde Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kırmızı palmiye böceği ile mücadele çalışmaları gerçekleştirildi. Kent genelinde Kırmızı palmiye böceğine karşı Phoenix tipi palmiye ağaçlarında ilaçlama yapıldı. Yapılan çalışmalar ile ilçe palmiyelerinin korunması ve sağlıklı olmaları amaçlanıyor.

ARALIK’TA SİVRİ SİNEK ŞAŞIRTIYOR

Ayvalık İlçesi’nde Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dönemsel olarak bu böcek türü ile mücadele kapsamında periyotlar halinde ilaçlamaların sürdürüldüğünü ifade ettiler. Ekipler ilçedeki sivrisinek problemi ile mücadele kapsamında da sisleme yöntemi ile ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinden daha ılıman bir havanın görülebildiği Ayvalık’ta Aralık ayında olunmasına rağmen hala sivrisineklerin ortaya çıkması ise vatandaşları ve ekipleri şaşırtmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu