GündemEkonomiİlçe Haberleri

Ayvalık’ta İşçiler Mutlu

Ayvalık’ta İşçiler Mutlu

Ayvalık Belediyesi ile TÜRKİŞ’e bağlı Balıkesir Belediye-İş sendikası arasında 134 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladılar. Toplu sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına yüzde 24 oranında zam yapıldı. Sosyal haklarda da önemli artışların sağlandığı sözleşmenin ikinci yılında ise ücret artışları her altı ayda bir enflasyon oranında artıracaklar.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, toplu sözleşme sürecinde görüşmelerin karşılık anlayış ve iyi niyet çerçevesinde masada sonlandırılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Emeğin ve emekçinin, alın terinin hakkını veren bir belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mesut Ergin, “İmzaladığımız toplu sözleşmeyle çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmedik” dedi.

Balıkesir Belediye-iş Sendikası Başkanı Yüksel Özden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Özden, “Ayvalık Belediyesi’nde geçmiş dönemde zaman zaman çalışanlar maaşlarını alamazken, bugün baktığımızda görüldüğü gibi enflasyonun çok üzerinde aldığımız zamlar çalışanlarımızı çok mutlu etmiştir. İşçi arkadaşlarımız sabah işe giderken, akşam eve dönerken keyifli, mutlu ve huzur içinde çalışıyorlar. Aybaşı geldiğinde maaşlarını alıp çocuklarıyla eşleriyle yemenin keyfini yaşıyorlar. Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e, çalışma arkadaşlarına ve ayrıca işyeri temsilcilerine de önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile elde edilen hakların ardından Güzel Ayvalık Şirketi’nde sendikasız çalışan 600 işçinin tamamının da Belediye-iş sendikasına üye olduğunu hatırlatan Yüksel Özden, onların da ücretlerinde ve sosyal haklarında ayrıca yüzde 34’lere varan artışlar elde edildiğini sözlerine ekledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu