Ayvalık’ta Kış Öncesi “Mazgal” Operasyonu!
Ayvalık Belediyesi ve BASKİ, mazgal ve yağmur suyu kanallarında 7/24 temizlik seferberliği başlattı

Ayvalık’ta Kış Öncesi “Mazgal” Operasyonu!
Başkan Mesut Ergin: “Ayvalık’ı evimiz gibi temiz tutalım; sel ve su baskınlarına karşı önlemlerimizi alalım.”
Ayvalık’ta Mazgal ve Yağmur Suyu Kanalları İçin Yoğun Mesai
Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri, kış öncesi olası sel ve su baskını risklerine karşı mazgal ve yağmur suyu kanallarında temizlik çalışması başlattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde yürütülen çalışmalar, ilçenin her bölgesinde 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor. Ayvalık Belediye’sinden edinilen bilgiye göre yoğun geçen yaz sezonunun ardından mazgalları ve kanalları tıkayan atıklar temizlenerek Ayvalık, kış mevsimine güvenle hazırlanıyor.
“Ayvalık’ı Evimiz Gibi Temiz Tutalım”
Başkan Ergin, ilçe genelinde gerçekleştirilen kapsamlı temizlik operasyonunun önemine değinerek, tıkanmış kanalların sel baskınları ve su taşkınlarına yol açabileceğini belirtti. Ergin, “Kendi evimizi nasıl temiz tutuyorsak Ayvalık’ımıza da aynı titizlikle yaklaşmamız gerekiyor. Yağmur suyu kanallarına ve mazgallara çöp atmaktan kaçınalım, böylelikle tıkanma ve su taşkını gibi olumsuz durumların önüne geçelim,” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.
Kanal ve Mazgallar Dip Bucak Temizleniyor
Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve BASKİ ekipleri, drenaj kanallarını atıklardan arındırmak için gece gündüz çalışıyor. Özellikle cadde, sokak ve mazgallarda yapılan temizlikle, yaz boyunca biriken ve kanalları tıkayan atıklar dikkatlice ayıklanıyor. Temizlik çalışmalarının aralıksız süreceğini belirten ekipler, Ayvalık’ı kışa hazırlıklı hale getirmek için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.
Ayvalık Belediyesi ve BASKİ ortaklığında yürütülen bu çalışmalarla, Ayvalık halkının kış mevsimini güvenle karşılaması amaçlanıyor.
Balıkesir’de Kadınlara Durak Yok
Bülten