Görüntülü Haberler

Ayvalık’ta Konteynerler Yeraltına Alınıyor

Ayvalık’ta Konteynerler Yeraltına Alıyorlar

Ayvalık Belediyesi, çöp konteynerlerini yeraltına almaya devam ediyor. Daha önce kentin çeşitli bölgelerine yerleştirilen 13 yeraltı konteynerine ek olarak, ikişerli dört adet, sekiz bin litrelik yer altı sisteminin kurulum çalışmaları, Kipa karşısı Yılkar, 150 Evler Mahallesi, Kolçak arkası, Duran market karşısı, Armutçuk eski pazaryerinde tamamladılar.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, mevcut çöp konteynerlerinin hijyen, düzen ve kapasite açısından daha kullanışlı hale getirilmesi için, uygun olan cadde ve sokaklarda yeraltına alınmasına bir program dahilinde devam edeceklerini söyledi. Yeraltı uygulamasıyla, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçileceğini belirten Başkan Ergin, “Çöplerin toplanmasında en sağlıklı ve modern yöntem olarak bilinen yeraltı konteyner sistemi, klasik konteynerlerden daha fazla depolama kapasitesine sahip” dedi.

Yeraltı konteyner sisteminin; hava koşullarına, atılan çöplere ve yağmur suyuna karşı dirençli olarak tasarlandığına değinen Başkan Ergin, vatandaşlar açısından da kullanımının çok kolay ve ayrıca pratik olduğunu belirtti. Büyük hacmi nedeniyle çevresinde bulunan klasik konteynerleri de kaldırdık” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu