Gündemİlçe Haberleri

AYVALIK’TA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

AYVALIK’TA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

 

Mesut Ergin:  “Muhtarlar en yakın çalışma arkadaşlarımız”

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde mahalle muhtarları ile kahvaltıda buluştu. Paşalimanı Restaurant’ta muhtarlar ile bir araya gelen Ergin, muhtarların belediye ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü,  mahallenin gözü ve kulağı olduğunu söyledi.

 

 “Çözümleri onlarla birlikte buluyoruz”

Başkan Ergin, “Cunda’dan, Altınova’ya, Sarımsaklı’dan Küçükköy’e, Kozak yolundaki 16 köyümüzün de muhtarıyla birlikte kentimizi birlik ve beraberlik anlayışı içinde yönetiyoruz. Muhtarlarımız mahallelerdeki gözümüz kulağımız, muhtarlarımızla sürekli iletişim ve irtibat halinde olmak zorundayız. Çünkü onlar, sorunları bize ilk ağızdan ulaştıran en yakın çalışma arkadaşlarımız, çözümleri de onlarla birlikte buluyoruz” dedi.

Muhtarlar ile sadece bir gün değil, düzenli aralıklar ile mahallelere giderek irtibat halinde olduklarını, sorunları yerinde görüp birlikte çözümler ürettiklerini hatırlatan Başkan Ergin, muhtarları 500 günde yapılanları ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan projeler konusunda bilgilendirdi. Toplantıya katılan birim müdürlerine ilk ağızdan sorunları aktarma fırsatı da bulan muhtarlar, benzer buluşmaların sık aralıklar ile yapılması durumunda sorunların kısa sürede çözüm bulacağını belirttiler.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda Törenle Kutlandı

Öte yandan 19 Ekim Muhtarlar Günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Törene Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüraslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin, bütünşehir yasası ile belde belediyelerinin de mahalleye dönüştüğünü hatırlatarak, belediye sınırlarının Dikili’den Gömeç’e, Cunda’dan Patriça ve Küçükköy’e kadar uzanan geniş bir bölgeyi kapsadığını söyledi.

Belediye başkanlarının yanı sıra muhtarlarında seçimle göreve geldiğini ve herkesin kent yönetiminde söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Başkan Ergin şöyle konuştu: “Muhtarlar bizim göremeyen gözümüz, duyamayan kulağımız, devletin belediyenin mahalleliye açılan kapısıdır. Bu anlamda kent yaşamında, gelişiminde ve yönetiminde bu kadar önemli bir sorumluluğu almış olan tüm muhtarlarımıza öncelikle bugüne kadar ki paylaşımcı ve işbirliği içerisinde görevlerini yaptıkları için teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımız kent yönetimindeki rol arkadaşlarımız olarak görüyor ve Muhtarlar Günü’nü kutluyorum”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu