Gündemİlçe Haberleri

AYVALIK’TA SADE TÖREN

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin 86. yıl dönümü sade bir tören gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin anma programı ile ilgili olarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 86.yıldönümünü, covid-19 tedbirleri nedeniyle, bu yıl için sade bir törenle, kısıtlı katılımla andık. Seneye büyük bir coşkuyla anmak ümidiyle” dedi.

Bazı evlerin balkonlarına ve pencerelerine Atatürk fotoğrafları ve Türk bayrakları asıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “ Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşından sonra, onurundan, ulus bilincinden ve çalışkanlığından başka her şeyini yitirmiş bir milletin kurtarıcısı olmuştur” dedi. Başkan Ergin, “Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir. Atatürk, bir milleti yok olmaktan kurtarmış, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurduktan sonra, yaşamı elverdiği sürece, Türk milletini her anlamda ayağa kaldırmıştır” dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu