GündemDünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

AYVALIK’TA YUNUS BALIĞI ÖYLE BİRŞEY YAPTI Kİ GÖRENLER ŞAŞKIN!

AYVALIK’TA YUNUS BALIĞI ÖYLE BİRŞEY YAPTI Kİ GÖRENLER ŞAŞKIN!

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, eşi Burhan Özlemişle tekne turuna çıktı. Tur esnasında yunus balığı ile karşılaşan çifti gören Yunus Balığı hemen harekete geçti.

 

Refgt5G

Yeni Cunda Köprüsü’nün hizmete girmesiyle ortaya çıkan akıntı sonucunda hızla temizlenmeye başlayan Ayvalık Körfezinde, son yıllarda yunus balıkları sıklıkla görülmeye başlandı. Geçtiğimiz yıl bir yunus balığının sahil bandındaki gezi teknelerinin şamandırasıyla oyunlar oynaması kameralara yansımıştı. Dahası yunus balığı , bir kano sporcusu ile yarışmıştı. Şimdi de genç çifti gören yunus balığı sürat teknesi ile tur atan genç çift ile yarışa girdi.

 

Gythyu

 

Tavuk Adası yakınlarında teknenin etrafında suyun üzerine çıkıp, atlayan ve tekne ile yarışan yunusu fark eden Özlemiş çifti önce şaşırdı sonra da bu sevimli deniz canlısıyla yarışmaya başladı. Teknenin etrafında turlar atan ve sık sık su yüzüne sıçrayıp, yeniden denize atlayarak Özlemiş çiftini adeta selamlayan yunusun sevimli halleri ise cep telefonuyla görüntülendi. Denizde yaşadıkları anların görüntülerini kendisine ait sosyal medya sayfasında paylaşan BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, sevimli deniz canlısının hareketlerinin kendilerine adeta yaşam enerjisi saçtığını söyledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu