GündemEkonomiGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Ayvalık’tan Midilli’ye rezervasyonlarda yüzde 50 iptal

Ayvalık ilçesinden bayram tatili için Yunanistan’ın Midilli Adası’na gidecek olan Türk vatandaşlarından yüzde 50’si dövizdeki yükseliş nedeniyle rezervasyonlarını iptal ettirdi.

Bugünden itibaren 9 günlük Kurban bayramı tatilini başlarken, özellikle Yunanistan’ın Midilli Adası’nda tatillerini geçirmek isteyenler rezervasyonlarını iptal ettirmeye başladı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na yolcu taşıyan gemi tur acenteleri hayal kırıklığı yaşadı. Bugün Ayvalık’tan Midilliye hareket eden 4 gemide 1200 kişi yolculuk ederken, Ayvalık Jale Tur acentesi ve Gemilerin sahibi Fatih Jale, rezervasyonların yüzde 50’sinin iptal edildiğini söyledi. Dolar ve EURO’daki yükselişin tatilcileri ve acenteleri vurduğunu söyleyen Jale, “İnternet üzerinden rezerve yaptıran ve ödemesini yapanlar mecburen adaya geçerken acentelerden yaklaşık %50 ‘ye varan rezerve iptalleri yaşandı. Midilli’de bir kahvenin 3 euro, yani 21 TL. İşte yolcuların neden iptale gittiklerin göstergesi. Belki arife günü geçişlere farklılık olur. Umarım yüzümüz güler” dedi.

Önceki bayramlarda Ayvalık Deniz Hudut Kapısında yaşanan izdihamdan dolayı gemilerin saat 09.00 da kalkması gerekirken 10.00 da limanı terk ettiği görülürken, bugün tam aksine tüm gemiler saatinde demir aldılar ve boş koltuklarla ada limanına yanaştılar. Bayram boyunca 4 gemi acentesi aracılığı ile Ayvalık’tan Midilli’ye yaklaşık 5 bin kişinin geçeceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu