GündemEğitim

BAÇEV’DE GENÇOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı(BAÇEV) başkanlığına yeniden Berrin Gençoğlu seçildi.

23 yıl önce 1996’da kurulan vakfın 12’nci olağan genel kurulu dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını kurucu üyelerden Ethem Semih Erdem’in yaptığı genel kurulda iki yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren BAÇEV Başkanı Berrin Gençoğlu, ünlü sanatçıların rol aldığı tiyatro oyunları ve yurt içi- yurt dışı gezi etkinlikleri ile derneğe gelir kazandırıp, öğrencilere burs verdiklerini söyledi. Kurucu üyelerin ve hayırseverlerin de burs konusunda kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayan Gençoğlu, “Beş orta öğretim öğrencisine aylık 125, 28 üniversite öğrencisine 250 TL. burs verdik. Ayrıca 30 öğrenciye ders bursu verildi” dedi.

Burslu öğrenciler için BASİAD’ın katkılarıyla Ankara gezisi düzenlediklerini ve gençlere Atatürk’ün Ankara’sını, cumhuriyet değerlerini göstermeye çalıştıklarını belirten Gençoğlu, “Yine öğrencilerimizin okuması için de onlara Tivoli Kitabevi’nin ve Kamuran Sevgil’in katkıları ile Yılmaz Özdil’in ‘Mustafa Kemal’ adlı kitabını hediye ettik. Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümünde ise Öner Yağcı’nın ‘Büyük Oğul Efsanesi’ adlı kitabını dağıttık. Sendikacı Barbaros Özüpek’in vefat eden ağabeyi Yavuz Özüpek’in anısının yaşatılması için onun kitapları ile vakfımızda kitaplık oluşturduk” dedi.

Güç koşullarda vakfı ayakta tutmaya çalıştıklarını belirten Gençoğlu, kurucu üyelerin vakfa sahip çıkmasıyla çok daha güzel işler yapmak istediklerini söyledi.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Genel kurulda çağdaş eğitim yolunda BAÇEV’le birlikte olan, vakfa ve burslu öğrencilere katkı sağlayan isimlere de teşekkür belgesi verildi.

Bu isimler şöyle sıralanıyor:

Kamuran Sevgil, Filiz Çapar, Mediha Mırıkyiğit, Filiz Öngay, Mustafa Öngay, Emine Çay, Muhsin Kaya, Suat Işıldak, İrfan Akgün, Pelin Pala, Eylem Ünver Önbaşaran, Serkan Sarı, Nurdan Açıkgöz, Memet Koşar, Coşkun Yaman, Nurettin Rodoplu, Tülin Aşkun, Mevlüt Yılmaz, Hasan Çilingir, Erol Kartaner, Feridun Çetrez, Semra Karakaşlı, Ömniye Şenyiğit, Seyit Ali Yarma, Cem Öner, Faruk Kılıç, Sevim Seçer, Semra Küçük, Abdullah Bekki, Refik Özbal …

İŞTE YENİ YÖNETİM

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yeni yönetim kurulu Berrin Gençoğlu, Hayriye Özyurt, Ahmet Özdemir, Dursun Erkoç, Akın Türkmen, Memet Koşar ve Tuğçe Çallıoğlu’ndan oluştu. Denetleme Kurulu’na ise Erol Kartaner, Tülin Aşkun ve Ayşe Çakar seçildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu