Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

BAHANE YERİNE KAYNAK ÜRETİYOR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Başkanlığında ki üç dönemde belediye Kasasından herhangi bir ödeme yapmadan 83 milyonluk bir katma değer yaratması ile dikkat çekiyor. İlk Başkanlık döneminde 10 milyon Dolarlık yap-işlet-devret modeli ile Jeotermal ısınma projesini hayata geçiren Yavaş, 2018’de Zeytin Dalı Park projesi ve son olarak Kocahan projesi ile Bahane yerine iş üreterek Sındırgı’ya değer katmaya devam ediyor. 

ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Sındırgı’nın, İstanbul-Balıkesir-İzmir yolunun rotası dışında kalması ve tütüne kota konulması ile tükenen umutları, Turizm vizonu ile doldurmayı başaran Başkan Yavaş, şehrin 30 yıllık hayali olan Jeotermal ısınma işini de, Türkiye de bir ilk olarak belediye bütçesi kullanmadan 10 milyon dolarlık yap işlet devret modeliyle hizmete açmayı başardı. Şehrin merkezinde turizm bakış açısıyla tarihi eserler restore edilip, sokak Sağlamlaştırma ile cadde ve sokaklara düzen getirilirken, gelen misafirlerin geçireceği zamanı planlayan, ne yer ne içer ve hatıra olarak ne götürür sorularına da dikkate alan Yavaş, bu projeler ile şehrin kaderini değiştirmeyi de başardı.

BÜTÇE MAZERETİ TANIMIYOR

Yavaş’ın yap-işlet-devret ve benzeri yöntemleri kullanarak, Belediye bütçesine dokunmadan hayata geçirdiği projeler ile ürettiği katma değer, bütçe sıkıntısını dile getirerek yatırım yapmayan ya da yapamayan birçok yerel yönetime örnek olacak düzeyde. Derenin taşı ile derenin kuşunu vurma becerisini sergileyen Başkan Yavaş, Sındırgı’da ürettiği katma değerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimlere sıkça hatırlattığı ‘bütçe kısıtlı mazereti ile hizmet kısıtlı olamaz, kaynak üreterek hizmet artırılmalı’ sözünü de birebir hayata geçiriyor.

 ESKİLİĞİNİ BOZMADAN YENİLİYOR

Başkan Yavaş’ın ürettiği projelerde dikkat ettiği bir diğer ayrıntı ise, Sındırgıya ait tarihe, kültüre ve mimari yapısı ile şehrin dokusuna dikkat etmesi. Bir yanda mevcut durumda kullanılamaz durumdaki Müze Han, Şerif Paşa Meydanı gibi tarihi mekânları, eski şehir özellikleri korunarak zamanda yolculuk imkanı sağlanacak şekilde bozmadan yenileyerek değer yaratırken, Diğer yanda yıkım kararı alınmış bir okulu kurumlar ile takas ederek ve belediye bütçesinden hiçbir harcama yapmadan, merkezde bir ‘ALTIN HALKAYA’ dönüştürerek ilçede yeni cazibe alanları yaratmayı başarıyor. Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu