Gündemİlçe Haberleri

Bahçavan’dan Dursunbey’e Teşekkür

Ramazan Bahçavan’dan Dursunbey’e teşekkür. Balıkesir Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Dursunbeyli vatandaşlara teşekkür etti.

Ramazan Bahçavan’dan Dursunbey’e Teşekkür

Ramazan Bahçavan’dan Dursunbey’e Teşekkür. Balıkesir Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Dursunbeyli Vatandaşlara Teşekkür Etti.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan dün yapılan Cumhurbaşkanı seçimleri için Dursunbeyli vatandaşlara teşekkür etti.

Dün Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2. Turu gerçekleşti. Recep Tayyip Erdoğan %52,16 oy oranıyla 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Balıkesir’in ilçeleri arasında Dursunbey’in sandıklarından %81 oranla Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Bahcavandan Dursunbeye Tesekkur 1

Rekor Kırdı

Ramazan Bahçavan’da Cumhurbaşkanı oylaması bittikten sonra Dursunbey halkıyla buluştu. Ramazan Bahçavan Dursunbey halkına teşekkür etti. Bahçavan ‘’ Her daim Recep Tayyip Erdoğan sevgisini en üst seviyede tutan, bugünde yine Balıkesir be bölgede %81 ile rekor kıran güzel ilçeme çok teşekkürle’’ dedi.

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Dursunbey Hakkında

Dursunbey, Balıkesir ilinin bir ilçesi. Balıkesir’in doğusunda, Kütahya ve Bursa illerine sınırı bulunmaktadır. Denizden yüksekliği 672 metredir. Bölge dağlıktır, ormanları ve kerestesi ile meşhurdur. Dursunbey’den Balıkesir-Kütahya kara ve demiryolları geçer. Ayrıca en büyük geçim kaynağı ormanlar ve hayvancılıktır. Bununla birlikte Dursunbey çamı dünyaca ünlü ve kalitelidir.

Roma Uygarlığı döneminde Dursunbey civarına “Abriettene” adı verildi. Abriettene bölgesinde merkez olan Dursunbey’in ismi de Hadrianeia idi. Hadrianeia (Dursunbey) Romalılar döneminde önemli para basım yerlerinden biri idi. Aryıca Roma İmparatorları döneminde başta Hadrianus, Antonius, Pivs, Faustina, Marcus Aurelius, gibi önemli imparator ve komutanlar isimlerini ve resimlerini taşıyan bakır ve gümüş paralar darp ettirmişlerdir. Bununla birlikte Hadrianeia ismi ünlü Roma İmparatoru Hadrianus’dan gelmektedir. Dursunbey yöresine verilen “Hadrianeia” ismi de üstelik büyük olasılıkla onun şerefine kurulan bir şehir olduğunu göstermektedir. Hadrianeia şehrinin milattan sonra 131-132 yıllarında kurulduğu tahmin edilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu