GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BAHÇELİ ‘MHP ADAY ÇIKARACAK’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan Meclis Başkanlığı seçimlerine işaret ederek, “Meclis Başkanlığı seçiminin köklü bir kamplaşmaya zemin teşkil etmemesi lazım. Dolayısıyla bir aday çıkartacağız” dedi.

 

TBMM’de açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, geçmişten bu yana TBMM Başkanlık seçimlerinde ilkeli davranmıştır. İlkesi nedir? Meclisi yönetecek bir arkadaşımız olduğu kanaatinde aday çıkartmayı düşünmüşüz. 71 milletvekili varken 71 oy almışız. Yine bu ilkemizi devam ettireceğiz. Meclis’in bugünkü yapısına baktığımızda zannediyorum 3. turda 266 şartı yakalanacağı için kolaylıkla seçim yapılabilir ama Meclis Başkanlığı seçiminin köklü bir kamplaşmaya zemin teşkil etmemesi lazım. Dolayısıyla bir aday çıkartacağız” cevabını verdi.

‘DERS ÇIKARMAK LAZIM’

Bahçeli, konuşmasında şunları kaydetti: “Yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir baraj. (Geçmiş dönemler) O günkü uygulamalarda bölücü unsurlar olarak TBMM’de temsil imkanı baraj engeliyle aşamayacaklarını anlayanlar, kendilerini bir parti disiplini içerisinde hareket ettirerek bir yapılanma sağladılar. Şimdi, Türkiye’de iki şeye dikkat etmek gerekiyor, artık bu zorlamalarla dayatmalarla birilerini öldürerek kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Yüzde 5 mi olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10’da mı kalır, bunları görmek lazım. Bu konuyu yaparken bir başka partiyi, yok parti diyerek ezerek kendine yol çizmeye çalıştığında da onun bir anlamı olmadığı görülür. Bütün bunlardan ders çıkarmak lazım.”

‘DİKTATÖR OLMA HEVESİ TAŞIYORLAR’

CHP’nin ‘diktatör’ söylemlerine ilişkin soru üzerine Bahçeli, “Bu tartışmayı yersiz buluyorum. Türkiye’de diktatör olmayı gerekli kılacak bir durum yok. Geçmişteki diktatör örneklerini dikkate aldığınızda, diktatör olma hevesi taşıyanlar da örneklerden ders çıkartıp varsa düşüncesi, hevesi vazgeçmesi lazım” yanıtını verdi.Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulunan Bahçeli, “Yaşanan kaosu derinleştirmek için ekonomik krizi öne çıkartan yorumlar yapılıyor. Şimdi de böyle. Ama bizim parti yönetiminde bir görüşümüz vardır, halihazırda bütçe plan komisyonunda arkadaşlarımız bulunuyor ve yorumlar getiriyorlar. Milletvekili arkadaşlarımız da oraya katılıyorlar” dedi.

‘CHP BİR YERLERDEN GÜÇ ALIYOR’

Bahçeli, MHP’nin 2019 seçimlerine nasıl hazırlandığının sorulması üzerine, “Bizim kurultaylarımızın ön hazırlığı olarak ilçe kongrelerimiz tamamlandı. İl kongrelerimizden de 3 tane kaldı. 2 tane de şu için yapılmaya hazır haldeler. Seçilmiş delege sayısı bin 100’dür. Bunun üzerine tabii delegeleri de ilave ediyorsunuz. Seçilmiş delege sayısı 158’di, şu an seçilmiş gözüküyor. MHP’nin, 18 Mart 2018 tarihinde kurultayı yapması için şartlar olgunlaşmıştır. Daha da tamamlanması için kalan illerin kongrelerinin yapılmasını bekliyoruz. Çalışmalarla ilgili il kongreleri sırasında da bu temelde bazı gayretler ortaya konmuştur. CHP’nin erken seçim talebine parti görüşleri olarak saygı duyulur ama MHP bir erken seçimden yana değildir. Hem Türkiye’nin içerisinde yaşanan terör ve uluslararası ilişkiler bağlamında hem de gelecekteki bir takım konuları erken tartışmaya açıp gölgelemek veya bunu zafiyet olarak itibarsızlaştırmaya da gerek yok. Dün seçimlere karşı bu kadar ihtiraslı gözükmüyordu ama şu an CHP herhalde bir yerlerden büyük güç alıyor ki cesaretlendi birden. Bu güç, adalet yürüyüşüne dayanıyorsa mesele yok. Ama başka yerlerden alıyorsa onu düşünmek lazım. Geçmişte bizim söylediğimiz tarihler de oldu, şimdi tarih veren de çoğaldı” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu