GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BAHÇELİ’DEN DOĞALGAZ AÇIKLAMASI “GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada “Karadeniz’de belirlenip üretime ve ticarileşme aşamasına geçecek doğal gaz kuyusu kötü niyetlilerin ipliğini bir kez daha pazara çıkarmış, vicdan ve ahlaklarının bütünüyle iflas ettiğini ibretlik şekilde gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Karadeniz’de bulunan doğal gaz yatağı ekonomik güvenliğimizi sağlam esaslara bağlarken stratejik gücümüze de güç katacaktır” dedi.
MHP lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Ağustos Cuma günü Türk milletini sevince boğan tarihi bir gelişmenin bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldığını bildirdi. Fatih sondaj gemisinin, Karadeniz Tuna-1 Bölgesi’nde 320 milyar metreküplük doğal gaz yatağı bulduğunu anımsatan Bahçeli, bunun Türkiye adına göz kamaştırıcı bir kazanım olduğunu vurguladı. Bahçeli, şunları söyledi:
“Bilhassa doğal gazda ithalata bağımlılık oranımızın yüksekliği bilinen bir gerçektir. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılık oranının yüzde 72 düzeyinde olması elimizi zayıflatırken bütçe dengesini ve ödemeler bilançosunu olumsuz şekilde etkilemektedir. Karadeniz’de bulunan doğal gaz yatağı ekonomik güvenliğimizi sağlam esaslara bağlarken stratejik gücümüze de güç katacaktır. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, zenginleşmesi; ekonomik risklerin azalarak refahın istikrarlı artışı ve nihayetinde adaletli dağıtımı vicdan sahibi her insanımızı memnun ve mutlu edecektir. İlave olarak kronik sorunların çözümünde değerli ve önemli bir katkı sunacaktır. Enerjide yeni rezervlerin ve zengin yatakların bulunması hem kasamızı dolduracak hem de kesemizin bereketini artırarak başkalarına duyulan ihtiyacı azaltacaktır. Geldiğimiz bu aşamada, sondaj gemilerimiz egemenlik haklarımızdan mülhem Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan doğal kaynakları her türlü zorluğa direnerek, dış baskıları bertaraf ederek arayış halindedir. Çıkarılmayı bekleyen daha pek çok rezerv olduğu bilinmektedir. Doğal gaz ve petrole ödediğimiz milli servetten yapılacak yüksek meblağlı tasarruflar kuşkusuz ülke ekonomisiyle birlikte vatandaşlarımıza da rahat bir nefes aldıracaktır.”
Hürriyet gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu