GündemÇocukça

“BAHÇEMDE BENİMDE ELİM OLSUN”

Sevgili arkadaşlar bugün “ÇOCUKÇA” sayfamızda Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri yer alıyor. Öğrenciler, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının 2.yarı döneminde normal eğitime geçiş çalışmaları kapsamında okul bahçesine inşa edilen okullarının bahçe düzenlemesini yaptılar.

Whatsapp Image 2019 11 06 At 21.20.42 1

Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri  “Bahçemde Benimde Elim Olsun” etkinliği ile yeni okul bahçelerinde çim ve çiçek ekimi çalışması yaptılar. Ekoloji eğitimleri kapsamında çocuklar, okul bahçesinde doğa sevgilerini geliştirdiler. Ekoloji Eğitimleri kapsamında yeni okulun bahçesinin sunduğu imkanı değerlendirmek için ilk orman okulu eğitimleri verilmeye başlandı.  Çocukları toprakla ve doğa ile buluşturarak çocuklarda doğa sevgisini geliştirildi. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının 2.yarı döneminde normal eğitime geçiş çalışmaları kapsamında 100.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine inşa edilen 38 derslikli İlkokul binasına geçecek olan Burhan Erdayı İlkokulu, yeni binaya geçiş süreci öncesinde bahçe ve binayla ilgili çeşitli düzenlemeler yapıyor. Geniş ve yeşil bir alana sahip olan bahçe düzenlemesi için  Burhan Erdayı İlkokulu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ortaklaşa çalışma yürütüyor. Yapılan çalışmalarla bahçenin doğal yapısı korunarak yeşil alanları arttırılmış ekolojik bir okul bahçesi hedefleniyor.

Whatsapp Image 2019 11 06 At 21.19.11

ÖĞRENCİLERDEN ÇALIŞMALARA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi ekiplerinin çim ve çiçek ekme çalışmasına katılan Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri bahçelerinin güzelleşmesi için gün boyu çalıştılar. Çim ekilecek alanların hazırlanması için öğrenciler 10 farklı gruba ayrılarak farklı görevler üstlendiler. Tırmıkla toprak tesviyesi, toprak eleme, toprak taşıma, ağaç kabuğu gübresi taşıma, bahçeyi süpürme, ağaç dikimi, çiçek ekimi, bel yapma, çapa yapma, ağaçlara dekor yapma gibi 10 ayrı çalışmada bulunan öğrenciler son olarak tesviyesi yapılan alanlara çim tohumlarını atarak bahçenin güzelleşmesi adına önemli çalışmalar yaptı. Yapılan bu etkinliğe öğrencilerin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Akoğlan, Kent Estetiği Dairesi Peyzaj Sorumlusu Özden Cengiz,  Okul Müdürü Mahmut Osta, Öğretmenler ve Veliler katılım sağladı. Etkinlik sonunda görüşlerini ifade eden Okul Müdürü Mahmut Osta;“Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız bu etkinliğin son derece anlamlıydı. Çocuklar kendi kurdukları oyunun hiçbir zaman bozulmasını  istemez ve yine çocuklar emek vererek hazırladıkları bir ürünü korumak isterken ona  zarar verilmesini istemez. Bizlerde bahçenin gerçek sahibi öğrencilerimizin kendi kullanacakları bahçelerini kendilerinin oluşturması gerektiğini düşünerek Büyükşehir Belediye ekiplerinin de desteği ile bahçemizi  öğrencilerimizle düzenlemeye karar verdik. Bu etkinlik kapsamında öğrencilerimiz çim ekilecek alanların tesviyesini ve çevre düzenlemesini yaptılar. Öğrencilerimiz bizlere yapılan bu  etkinlikten oldukça memnun olduklarını ifade ederken mutluklarını da bizzat şahit olduk. Bu çalışma ile öğrencilerimiz emek verdikleri okul bahçesini ve çevresini daha iyi koruyacak ve aynı zamanda yaşatılmasında daha fazla sorumluluk alacaktır. Bahçe düzenlemesi çalışmalarına verdikleri sonsuz desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize, Kent Estetiği Daire Başkanlığına ve Başkana Ziraat Mühendisi Özden Cengiz’ e öğretmenlerime ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Whatsapp Image 2019 11 06 At 21.20.40

Elif: Biz okulumuzun bahçesinde bakım çalışmalarına yardım ettik. Çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarımızla ve öğretmenlerimizle birlikte bu çalışmaları yaptığımız için çok mutlu olduk.

Mehmet: Yeni okulumuzun bahçesinde bakım ve düzenleme çalışmalarına yardımcı olduk. Ben doğayı çok seviyorum. Böyle bir çalışma yaptığımız için de çok mutlu oldum. Okulumu, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum.

Can: Biz okulumuzda bakım ve temizlik çalışmaları yaptık. Bahçe düzenlemelerinde arkadaşlarımızla birlikte çok güzel zaman geçirdik. Ben doğayı çok seviyorum. Böyle bir çalışma yaptığımız için de çok mutluyum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu