EkonomiGündemTürkiye Gündemi

Bakan Bayraktar: Gabar’da 40 bin varil günlük üretimi geçmiş bulunuyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da 33 kuyuda ulaşılan günlük petrol üretimine ilişkin, "Cumhuriyet tarihinin bir rekoru ile buradayız.Bugün itibarıyla 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz." dedi.

Bakan Bayraktar: Gabar’da 40 bin varil günlük üretimi geçmiş bulunuyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da 33 kuyuda ulaşılan günlük petrol üretimine ilişkin, “Cumhuriyet tarihinin bir rekoru ile buradayız.Bugün itibarıyla 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz.” dedi.

Şırnak’ta Gabar Dağı bölgesindeki petrol üretim istasyonlarında inceleme yapan Bayraktar, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve petrol üretimini övdü. Ramazan Bayramı’nı kutlayarak açıklamalarına başladı ve Gabar’daki petrol sahalarındaki çalışmaları yerinde görmek için bu bölgede olduklarını belirtti.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 1

Türkiye’nin petrol üretiminde tarihi bir rekora tanıklık ettiklerini ifade ederek günlük 40 bin varil petrol üretimini aşarak Türkiye’nin en kaliteli petrolünü ürettiklerini ve en çok petrolü ürettikleri gün olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 2

Şırnak’ın Türkiye’nin petrol başkenti olduğunu vurguladı ve bu gelişmenin Türkiye’nin enerji dışa bağımlılığını azaltması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Çalışmaların aralıksız devam edeceğini ve yeni keşif kuyularının olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 3

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefonla görüşerek Gabar’daki günlük 40 bin varil üretimi aşarak hedefe doğru ilerlediklerini ifade etti. Erdoğan da Bayraktar’ı ve ekibini tebrik ederek, hedefe ulaşmalarını temenni etti ve Gabar’daki çalışmaların Türkiye’nin gücüne güç katacağını belirtti.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 4

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da bu gelişmenin ardından 100 bin varile ulaşıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bölgede ağırlamaktan şeref duyacaklarını ifade etti.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 5

Bayraktar ayrıca, Şırnak’taki petrol üretiminin Türkiye ve dünya için önemli bir geçiş güzergahı olduğunu ve bölgenin gelişeceğini belirtti. Yeni keşif kuyularının yapılacağını ve bu yıl içinde yapılan keşiflerle üretim rakamlarının daha da artacağını açıkladı.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 6

Gabar’daki petrol üretiminin artmasıyla istihdamın da artacağını ve bölgenin zenginleşeceğini ifade etti. Çalışmaların devam edeceğini ve Gabar’daki petrol üretiminin Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Bayraktar Gabarda 40 Bin Varil Gunluk Uretimi Gecmis Bulunuyoruz 7

Çin markaları Türkiye’de Güney Korelileri geçti

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu