GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

NEDEN ‘BAKAN’ DEĞİL DE ‘AĞABEY’

Tam 20 yıldır Balıkesir’de ki siyasi gelişmeleri izliyorum. Bunun son 5 yılı, gazeteci kimliği ile daha yakın izleme fırsatı bulduğum için, daha fazla veriden oluşuyor. Her ne hikmetse 20 yıldır aynı anormalliği üzülerek izlemeye devam ediyorum.

Peki, nedir bu anormallik? Diye soruyorsunuzdur eminim. Söyleyeyim. Balıkesir’in siyasi figürleri burada AĞABEY’lik için atmadık takla, kırmadık ceviz, kullanmadık Ali ve Cengiz, yazılmadık senaryo bırakmazken, BAKANLIK için hiç mi hiç bir çaba göstermiyorlar.

Bir türlü karar veremiyorum. Balıkesir’de ki siyasi yapıda mı bir anormallik var? Yoksa kamuoyu ‘AĞABEY’ pozisyonu ile uyutulup ‘BAKANSIZLIĞA MI’ mahkûm ediliyor?
İzin verin bu anormalliği yaşadığım ilginç bir örnekle açıklayayım sizlere.

Adayların belirlenmesinden önce Ankara kulislerinde 24 Haziran Seçimleri hakkında konuşulanları takip etmek için Ankara’ya gitmiştim. Aslına bakarsanız kulislerde Balıkesir’e dair, ya da listelere dair bir bilgi kırıntısına ulaşabilir miyim çabasıydı bu yolculuk. Ama orada kulislerde karşıma çıkan tablo da Aday listesi ile ilgili merak değil, ‘BAKANLIK’ pozisyonlar ile ilgili iller arasında ki yoğun kulis çalışmalarıydı.
Yani sizin anlayacağınız birçok ilin siyasi figürü oraya ‘listelere kimin gireceği ile değil kimin liste dışında kalıp bakan olacağı’ ile ilgilenmek için gelmişti.

Gerek Ak Parti Genel Merkezinde gerekse Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bu konu sadece merak konusu olmakla kalmıyor, illerden gelen siyasi figürler daha o günden İlleri için ‘BAKANLIK’ kulisi yapıyorlardı. Ki bu gün bile ortak hareket etme refleksine sahip olan İllerin siyasi figürleri bu konuya yoğunlaşıp harıl harıl çalışıyorlar.

Peki, Balıkesir’in siyasi figürlerinde böyle bir çaba var mı?
Maalesef yok…

Bırakın böyle bir çabayı, onların ‘AĞABEYLİK’ kavgası dışında bir gündemleri yok.

Ak Parti’de ki bütün siyasi aktörlerin hem birlikte, hem ayrı ayrı Balıkesir’in uzun zamandır ‘BAKANSIZ’ olduğunu dile getirip kulis yapması gerekiyorken ‘AĞABEYLİK’ didişmesi yaşıyorlar.
Cumhurbaşkanı Balıkesir’e bir yıl içinde iki kez geliyor ve oldukça ciddi bir kalabalığa hitap ediyor ama o kalabalıklar arasında ‘BAKAN’ vurgusunda bulunan bir tane bile pankart yok.

Beyler,
Balıkesir ‘AĞABEY’ hırsının bedelini daha yeni ödedi
Balıkesir ‘AĞA’ ve ‘BEY’ kavgalarına yeteri kadar doydu ve hatta midesi bulanmaya başladı.
Balıkesir yıllardır ‘BAKANSIZ’
Balıkesir artık bir ‘BAKANI’ olsun istiyor haberiniz ola…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu